Τετάρτη 29.05.2024
More

  Την Τρίτη στην Περιφέρεια δίνουν αγωνιστικό ραντεβού οι υγειονομικοί

  Στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα στάση εργασίας για τα θέματα υγείας. Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν όλοι οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών ενώ την στήριξη του αγώνα των ανθρώπων της Υγείας αποφάσισε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

  Την ίδια ημέρα στην Αθήνα αναμένεται να γίνει μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι και από τα Γιάννενα.
  «Έγινε σύσκεψη με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και αποφασίσαμε για συγκέντρωση και συμμετοχή ανεξάρτητα από την Αθήνα. Να καλέσουμε όλους να συμμετάσχουν μαζικά», είπε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας.

  «Μέσα από την πανδημία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και σε άλλους χώρους αντιμετώπισαν ελλείψεις και άγχος», είπε ο Γιώργος Φλούδας, πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΙ. «Μόνο με ένα οργανωμένο σύστημα υγείας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ένα δημόσιο σύστημα υγείας ολοκληρωμένο, ζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι. Το ΠΓΝΙ έχει 507 συμβασιούχους και πρέπει να κάνει πρόταση η ηγεσία για να δοθούν λύσεις και απαντήσεις.

  Εμείς διεκδικούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επίσης, ζητούμε πρόταση για τα βαρέα. Εμείς συμμετέχουμε για την πανελλήνια κινητοποίηση. Εκεί θα βρεθούν στελέχη μας, ενώ καλούμε και στην κινητοποίηση στα Γιάννενα, που θα γίνει την ίδια ημέρα στην κεντρική πλατεία», κατέληξε ο κ. Φλούδας.

  Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ, Μπάμπης Παππάς.
  «Σαν ένωση νοσοκομειακών γιατρών δεν κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό. Αναδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα όλα τα θέματα, στηρίζοντας τις ανάγκες της υγείας που εξυπηρετούμε», είπε ο κ. Παππάς.
  «Έχουμε θεσμοθετημένη επίθεση και διατάχτηκε από την κυβέρνηση που προσπαθούν να επιβάλουν τις συμπράξεις ΣΔΙΤ», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όλους να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

  Ο Κώστας Καλαμπόκας από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα, δήλωσε ότι και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης που θα γίνει στις 11 το πρωί για την υγεία.

  Ο Χρ. Χριστογιάννης, πρόεδρος των δομών υγείας, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την Υγεία, ένα αγαθό που αφορά τους πάντες.
  Τέλος, η πρόεδρος των γιατρών των Κέντρων υγείας αστικού τύπου, Άννα Γρίβα κάλεσε την πολιτεία να κοιτάξει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να μην αναγκάζονται οι πολίτες να πηγαίνουν στα νοσοκομεία.
  «Έχουμε πολλές ελλείψεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωναϊού και η Πολιτεία πρέπει να ενσκήψει στα προβλήματα αυτά», είπε μεταξύ άλλων.

  Το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ

  Να αλλάξει η κατάσταση στη δημόσια υγεία ζητά και το ΠΑΜΕ Υγείας που συμμετέχει και ζητά να εξοπλιστούν με μηχανήματα και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο σύστημα ώστε να αλλάξει η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

  Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας ο Μπάμπης Παππάς κάλεσε όλους να συμμετάσχουν σε ένα θέμα που αφορά τους πάντες «Μέσα σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, όπου η εντατικοποίηση μας «τσακίζει» με τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες και τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

  Για περισσότερους από 2 μήνες, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην επιδημία SARS-CoV-2, αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους πολίτες να βρεθούν στον κοινό αγώνα για την δημόσια υγεία.
  Της ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ