Δευτέρα 03.10.2022
More

  Το Δημοτικό Συμβούλιο για την πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας

  Εκτενής συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ανεξαρτησίας έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

  Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου «Παλιά Γιάννινα», ο οποίος μετέφερε το αίτημα για πεζοδρόμηση της οδού.

  Μία τέτοια παρέμβαση θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής αυτής και θα επιτρέψει στο ιστορικό κέντρο να ανακτήσει την αίγλη του.

  Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος ανέφερε ότι στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων είχαν κατατεθεί δύο αιτήσεις. Με τη μία αίτηση ζητούνταν η πεζοδρόμηση και με την δεύτερη η διατήρηση του δρόμου ως έχει σήμερα.

  Ο κ. Αρλέτος υπογράμμισε ότι αυτό που απαιτείται είναι μία συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο της πόλης συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κέντρο, στο πλαίσιο της οποίας θα δίνονται και οριστικές απαντήσεις για την οδό Ανεξαρτησίας.

  Απαντώντας και σε ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση σημείωσε ότι τα κυκλοφοριακά δεδομένα της οδού Ανεξαρτησίας αυτή την περίοδο είναι πραγματικά, καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα για την πανδημία και υπάρχει τουριστική κίνηση.

  Μετά την διεξοδική συζήτηση που έγινε ο αντιδήμαρχος πρότεινε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας από τις τρεις το μεσημέρι ως τις τρεις τα ξημερώματα και τις Κυριακές για όλο το 24ωρο. Η πιλοτική πεζοδρόμηση θα έχει διάρκεια δύο μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους δύο.

  Παράλληλα θα συγκροτηθεί επιστημονική ομάδα που θα καταγράψει και θα αξιολογήσει όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα.

  Στη βάση του πορίσματός της θα ληφθούν αποφάσεις για το σύνολο του ιστορικού κέντρου.

  Εκδήλωση στη μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη

  Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος, θα προχωρήσει στην διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ