Κυριακή 26.05.2024
More

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας για το θανατηφόρο τροχαίο εργατικό δυστύχημα

  Θλίψη και οργή προκάλεσε ο θάνατος ενός 22χρονου διανομέα σε τροχαίο κοντά στο Άκτιο.

  Το τροχαίο δυστύχημα έγινε μετά τα διόδια του Ακτίου στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, όταν μηχανάκι που οδηγούσε ο νεαρός διανομέας, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

  Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Πρέβεζας σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εργατικό δυστύχημα και εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Επίσης, τονίζεται ότι τα μέτρα προστασίας καθημερινά περιορίζονται, ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι ανύπαρκτοι.

  Η ανακοίνωση:

  Ένας ακόμα διανομέας προστίθεται στον “μαύρο” κατάλογο των νεκρών εργαζομένων.

  Το τροχαίο δυστύχημα έγινε χθες το μεσημέρι στην έξοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας στην περιοχή του Ακτίου, όπου ο άτυχος εργαζόμενος πήγαινε να παραδώσει παραγγελία.

  Μετά το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα και λίγους μόλις μήνες πριν στον Ωρωπό, τίποτα δεν έχει αλλάξει και η λίστα των νεκρών εργαζομένων στη χώρα μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

  Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο Νομό μας.

  Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, γιατί συνεχώς αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος.

  Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για Τεχνικό Ασφαλείας στο Νομό μας, για εντατικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων την ώρα που ασκούν τα καθήκοντά τους.

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου που έχασε χθες τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα.

  Επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να διαλευκάνουν άμεσα τo τραγικό περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

  Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ