Τετάρτη 29.05.2024
More

  Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Γης

  Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Γης με τη φύτευση 2.000 καρποφόρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη

  Η Παγκόσμια Ημέρα Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου ως μια υπενθύμιση να δραστηριοποιηθούμε, να μεριμνήσουμε για τον πλανήτη με «πράσινες» πράξεις και να διασφαλίσουμε το μέλλον για όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

  Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Γης

  Καθιερώθηκε το 1970 από τον ΟΗΕ και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, αυτή η σημαντική ημέρα, που είναι αφιερωμένη στο «μεγαλύτερο σπίτι μας», τιμάται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, που από την θεωρία γίνονται πράξη – η πιο μικρή πράξη από τον καθένα μας αρκεί για να έρθει η συνολική αλλαγή στο περιβάλλον και στο θετικό αποτύπωμα που αφήνουμε πίσω μας.

  Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γης

  Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος συνεχίζει διαχρονικά και με συνέπεια τις δράσεις του και δίνει κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Γης την σημασία που της αναλογεί.

  Έτσι και φέτος, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης με δυο δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, προσφέροντας 1.000 καρποφόρα δέντρα (ελιές) στην βόρεια Εύβοια καθώς και 1.000 ακόμη στην Μάνη, δηλαδή σε κοινότητες που έχουν πληγεί από πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

  Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος & η we4all ένωσαν τις δυνάμεις τους γι’ ακόμη μια φορά για ένα σπουδαίο σκοπό με διπλή σημασία: να αποκατασταθεί το πράσινο σ’ αυτές τις κοινότητες και παράλληλα να επανέλθει η βιοποριστική δράση των κατοίκων, η οποία βασιζόταν στις εκτάσεις γης και στα αγαθά που προσφέρει.

  15.000 δέντρα από το 1996

  Από το 1996, έχουν φυτευτεί περίπου 15.000 δέντρα με τη συμβολή της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., ενώ  στόχος είναι να δώσει πνοή σε περιοχές που έχουν πληγεί.

  Αυτές οι δράσεις γίνονται πραγματικότητα μέσα από τη συμπόρευση, τη συνεργασία των οργανισμών και τη συμμετοχή όλων μας σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο που «αγκαλιάζει» το περιβάλλον και αποτελεί μια πράξη ελπίδας και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την κοινότητα.

  Με τη δέσμευση και το όραμα να προστατεύσει τον πλανήτη μας για ένα πιο πράσινο αύριο, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος μάς καλεί όλους να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές για να αφήσουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον γύρω μας.

  Το πρόγραμμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» & το όραμα της εταιρείας

  Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. αποτελεί παράδειγμα ευαισθητοποίησης για το έργο που κάνει για το περιβάλλον τα τελευταία 30 χρόνια. «Ο Β-οίκος της ζωής μας», είναι ένα πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει σημαντικές ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, εκφράζοντας τη φιλοσοφία της εταιρείας και εξελίσσοντάς την σε ένα όραμα ισορροπημένης συμβίωσης: Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στο κοινό μας «σπίτι», τον πλανήτη μας.

  Πρόκειται για ένα οικοσύστημα πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν τόσο το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του, όσο και τον πολιτισμό και την καλλιέργεια του πνεύματος.
  Μέσα από τις δράσεις βιωσιμότητας που πραγματοποιεί, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τον πλανήτη και τα αγαθά που μας προσφέρει και απολαμβάνουμε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ