Παρασκευή 30.10.2020
More

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών. Και το κύριο τμήμα αυτής της πολιτικής περνά μέσα από τον ΟΚΠΑΠΑ που σηκώνει και το μεγάλο βάρος και ειδικά την περίοδο που διανύουμε με την πρόσθεση και των συνεπειών της πανδημίας στις κοινωνικές ανάγκες.

  «Ο ΟΚΠΑΠΑ από την ίδρυσή του αποτελεί έναν σημαντικό βραχίονα του Δήμου στη χάραξη και την υλοποίηση κοινωνικών πολιτικών. Η τελευταία χρονιά ήταν διαφορετική καθώς στην καθημερινότητα όλων εισέβαλε η πανδημία. Μέσα στο ιδιαίτερα δύσκολο και δυσμενές περιβάλλον που εξακολουθούμε να ζούμε οι δράσεις που υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί ο Οργανισμός αποτελούν ασπίδα ειδικά για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

  Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Πάνου και Γιάννη Τσίμαρη και στην οποία παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσεων και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

  Το βασικό τετράπτυχο της κοινωνικής πολιτικής, όπως παρουσιάστηκε, είναι:

  -Κανένας δεν είναι μόνος του. Το αποδεικνύουμε καθημερινά.

  -Διασφαλίζουμε την μέγιστη φροντίδα για τα παιδιά. Οι παιδικοί μας σταθμοί είναι το σπίτι που μεγαλώνουν.

  -Στηρίζουμε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

  -Σχεδιάζουμε και προχωρούμε στην αναβάθμιση όλων των δομών.

  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε μάλιστα τον Φίλιππα Τσουμάνη πρόεδρο του Οργανισμού από το 2011 μέχρι το 2019 για την προσφορά του στον ΟΚΠΑΠΑ, καθώς όπως είπε μόχθησε ιδιαίτερα για την οργάνωση και την στελέχωσή του.

  Προτεραιότητες

  Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου υπογράμμισε ότι οι δραστηριότητες του Οργανισμού τόσο της προσχολικής αγωγής όσο και των κοινωνικών υπηρεσιών απαιτούν ευαισθησία, διάθεση προσφοράς και ενσυναίσθηση και αυτή υπάρχει τόσο στη διοίκηση όσο στους εργαζομένους του.

  Ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τις Διευθύντριες του Οργανισμού και τις υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία και τόνισε ότι για την Δημοτική Αρχή η κοινωνική πολιτική αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

  Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Γιάννης Τσίμαρης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία και στις δράσεις που ανέλαβε ο Οργανισμός υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών.

  Για την επόμενη χρονιά στόχος είναι η βελτίωση των υπαρχουσών δομών και η δημιουργία νέων που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-23. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους:

  -Το Δεύτερο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

  -Το Κέντρο Δημιουργικής Φροντίδας ατόμων με αναπηρία

  -Το Κέντρο ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αυτισμό και Alzheimer (ΚΔΗΦ).

  Πού θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού

  Κατά την παρουσίαση του απολογισμού, ανακοινώθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΟΚΠΑΠΑ προχωρά σε νέες προσλήψεις  προσωπικού:

  •Για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Ιωαννιτών με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) διάρκειας 11  μηνών, στις παρακάτω ειδικότητες:

  1)Τρία (3) άτομα Τ.Ε. Βρεφονηπιοκόμων.

  2)Δύο (2) άτομα Δ.Ε. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

  3)Δύο (2) άτομα Δ.Ε. Μαγείρων.

  4)Ένα (1) άτομο Π.Ε. Παιδίατρων.

  5)Ένα (1) άτομο Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων.

  •Θα γίνει πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για τη διεύρυνση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών και τη λειτουργία του Παραρτήματος Ρομά Δήμου Ιωαννιτών, με τις εξής ειδικότητες:

  α) αύξηση προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με τις εξής ειδικότητες: ένα (1) άτομο ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός , ένα (1) άτομο ΠΕ Κοινωνιολόγος και ένα (1) άτομο ΠΕ Ψυχολόγος ή σχολικός Ψυχολόγος

  β) αύξηση προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας  με Παράρτημα Ρομά με τις εξής ειδικότητες: Δύο (2) άτομα Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με ειδίκευση ή/και εμπειρία στη μαθησιακή στήριξη και τη δημιουργική ενασχόληση παιδιών, ένα (1) άτομο Επισκέπτης Υγείας ή Νοσηλευτής, πτυχιούχος ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ένα (1) άτομο ΥΕ διαμεσολαβητής Ρομά και ένα (1) άτομο ΔΕ Διοικητικός Υπάλληλος για την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας.

  •Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Ιωαννιτών:

  1)Ένα (1) άτομο ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-24 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα στα Ιωάννινα, 8 στην Πρέβεζα, 4 στη Θεσπρωτία και 4 στην Άρτα.

  Νέο αρνητικό ρεκόρ: 1.690 νέα κρούσματα!

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

  Το Σάββατο θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

  Σάμος: Μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας στο Καρλόβασι

  Μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

  Εγκρίθηκε η δεύτερη δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις

  Ο Δήμος Ιωαννιτών γίνεται ο πρώτος της χώρας που προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.