Σάββατο 13.07.2024
More

  Το κόστος παραγωγής βγάζει τους αγρότες στους δρόμους

  Τις κινητοποιήσεις βλέπουν οι αγρότες της Ηπείρου διαμαρτυρόμενοι για το αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

  Εκπρόσωποί των αγροτών, συνεδρίασαν στο παλαιό Δημαρχείο στην Ελεούσα. Στόχος, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποί τους είναι οι κινητοποιήσεις να λάβουν πανελλαδικό χαρακτήρα, ανάλογες με τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Γερμανία.

  «Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές , διότι ο αφανισμός του κλάδου μας είναι προ των πυλών», ανέφερε ο κ. Μπούκας εξηγώντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει το ρόλο του «θεατή» ενώ οι ίδιοι «βουλιάζουν» στα έξοδα και οδηγούνται σε κλείσιμο.

  Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

  1. Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh.

  Παράλληλα κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

  2. Κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.

  3. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των χορηγούμενων αποζημιώσεων ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής.

  4. Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τις ενισχύσεις σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ