Πέμπτη 23.03.2023
More

  Το οκτάωρο βγάζει τους πάντες στους δρόμους!

  Το πρωί της Πέμπτης το αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία

  Αναστάτωση προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς με νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σε ψήφιση το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

  Η αντιπολίτευση σύσσωμη, τα σωματεία και τα συνδικάτα ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη που έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες.

  Αιχμή του δόρατος η προάσπιση του 8ωρου ενώ καλούνται όλοι εργαζόμενοι και άνεργοι να βρεθούν στους δρόμους για να προστατεύσουν εργασιακά κατοχυρωμένα δικαιώματα που δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε η τρόικα τον καιρό των μνημονίων!

  Στις επάλξεις!

  Το κάλεσμα απευθύνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρίστος Γρίβας. Ο κ. Γρίβας μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα καλώντας όλους να αντιδράσουν μαζικά και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

  Ο κ. Γρίβας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι από πλευράς της ΑΔΕΔΥ έγινε προσπάθεια για συμπόρευση στον συγκεκριμένο εργασιακό αγώνα λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν για από κοινού δράσεις «επιβάλλεται η υπέρβαση της παραταξιακής διαμάχης μπροστά στη μεγάλη πρόκληση» λέγοντας πως «είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η μετωπική συμπόρευση όλων των δυνάμεων που έχουν επιλέξει την προάσπιση του κόσμου της εργασίας».

  Το δικό τους κάλεσμα απευθύνουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, δικαστικών υπαλλήλων και εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

  Η κα. Γεωργία Χήτου, από τον Σύλλογο Δικαστικών υπαλλήλων υπογράμμισε ότι ο νόμος επιχειρεί να ανατρέψει τα κεκτημένα δικαιώματα «Δεν θα υπάρχει οκτάωρο και πενθήμερο. Ανατρέπει το εργατικό δίκαιο», τόνισε.

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Κώστας Παργανάς μίλησε για ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να αναιρέσει δικαιώματα χρόνων καλώντας όλους να ανατρέψουν την ψήφισή του.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάρκος Μεγήρ από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που εδραίωσε την αντίθεση με το νομοσχέδιο.

  Τέλος, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Κώστας Καλαμπόκης κάλεσε όλους να υπερασπιστούν δικαιώματα ετών καθώς «δεν υπάρχουν αυτονόητα».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ