Πέμπτη 30.05.2024
More

  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

  Η τιμητική τελετή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των εξήντα χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί μέρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «ΠΑΡΙΣΙ 2024», που ξεκίνησε με την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και θα ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

  Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων στις 9.45 το πρωί. Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η φοιτήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO, η οποία θα παραλάβει την Ολυμπιακή Δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή εντός της Πανεπιστημιούπολης έως το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και θα τελεστεί η αφή του βωμού.

  Θα ακολουθήσει η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας και η ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων από μουσικό σχήμα και χορωδία φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, την τελετή θα χαιρετίσουν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας κ. Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

  Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Αντώνιος Βερβέρης, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.

  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων, τιμώντας τα ιδανικά της ειρήνης, της ενότητας, της ευγενικής άμιλλας και της συμπερίληψης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ