Τετάρτη 29.05.2024
More

  Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων για το αποτέλεσμα των εκλογών

  Συνέντευξη τύπου της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, μαζί με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Ιωαννίνων, Γ. Τσίμαρη

  Συνέντευξη τύπου στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, παραχώρησε η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, μαζί με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Ιωαννίνων, Γ. Τσίμαρη.

  Ο πρόεδρος της ΝΕ, Βασ. Γαρδίκος ανέφερε στην τοποθέτησή του:

  «Με την ολοκλήρωση της 2ης εκλογικής διαδικασίας, την Κυριακή, έκλεισε μια μακρά προεκλογική περίοδος.

  Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου διαμορφώνουν το νέο πολιτικό τοπίο για της χώρας.

  Η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή, επιβάλει την ύπαρξη μιας ισχυρής προοδευτικής  πολιτικής φωνής που θα αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

  Η παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστικών κομμάτων δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

  Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πιστοποιεί την ανεπάρκεια του να δομήσει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.

  Όχι μόνο δεν κατάφερε να δομήσει αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησηςμ αλλά αποδείχτηκε και ο μέγας χορηγός της ΝΔ.

  Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  κατάφερε να καταγράψει σημαντική άνοδο της τάξης του 50%.

  Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

  Με επικεφαλής τον πρόεδρο μας Ν. Ανδρουλάκη, μέσα από την ενισχυμένη και ανανεωμένη  μας κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και με το σύνολο του στελεχιακού μας δυναμικού έχουμε χρέος, μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία, να οικοδομήσουμε την σύγχρονη κεντροαριστερά με αρχές και αξίες για να έχει προοπτική η πατρίδα και να διαμορφωθεί η αξιόπιστη, προοδευτική, κυβερνητική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ.

  Να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας και να ενώσουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών.

  Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Νομό μας επετεύχθησαν πλήρως. Ισχυρό διψήφιο ποσοστό και  κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

  Γι αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους την πολιτική μας πρόταση.

  Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες του Νόμου που άκουσαν τις προτάσεις μας, συμμετείχαν σε συζητήσεις που έγιναν προεκλογικά σε κάθε γωνιά του Νομού, που μοιράστηκαν μαζί μας τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

  Να συγχαρώ το σύνολο των  υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών  για την συμμετοχή τους και τον αγώνα τους.

  Ευχαριστώ τα μέλη της ΝΕ, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ και των τοπικών οργανώσεων, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους  για τις άπειρες ώρες εθελοντικής δουλείας.

  Χωρίς όλους αυτούς η προσπάθεια μας δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

  Όλοι μαζί κάναμε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία που σταθερά διαγράφει το κίνημα μας.

  Συγχαρητήρια στον σύντροφο Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του.

  Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στο Κοινοβούλιο.

  Είναι μεγάλη η ευθύνη συνολικά, για την δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για μια ισχυρή Ελλάδα.

  Οι νέες προκλήσεις για το Κίνημα μας είναι μπροστά

  Το νέο ταξίδι ξεκίνησε.»

  Δήλωση Τσίμαρη

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νεοεκλεγείς βουλευτής, Γ. Τσίμαρης, ο οποίος είπε:

  «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις φίλες και τους φίλους που εμπιστεύτηκαν εμένα και το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους.

  Καταφέραμε μαζί στα Ιωάννινα, αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Ισχυρό διψήφιο ποσοστό και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

  Τίποτα όμως από αυτά, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη δική σας βοήθεια, τον αγώνα των συνυποψηφίων μου, τη μακρά εθελοντική δουλειά  των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ, των τοπικών μας οργανώσεων και των εκλογικών μας αντιπροσώπων.

  Το κίνημά μας ανανεώνεται και προχωρά, με αυξημένη κοινοβουλευτική δύναμη. Δυνάμωσε τόσο που σε πολλούς νομούς αναδείχτηκε 2η δύναμη.

  Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, απέναντι στα οποία διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε σοβαρό ανάχωμα.

  Είναι χρέος μας, να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

  Να συμβάλλουμε ώστε να υπάρχει λιγότερη τοξικότητα, να μην υπάρχει εκφυλισμός στο δημόσιο λόγου και να μην υπάρχει μιθριδατισμός και ανοχή στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου

  Έχουμε λάβει δύο εντολές:

  Μία άμεση Ασκώντας πάντα μια στιβαρή και αξιόπιστη, ωφέλιμη και γόνιμη  αντιπολίτευση που θα υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, θεσμούς της δημοκρατίας, μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής που θα δώσει προοπτική στους νέους .

  Μια μακροπρόθεσμη εντολή για την οικοδόμηση του κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά αναγκαίου χώρου της σύγχρονης κεντροαριστεράς, με αρχές, αξίες και κυρίως όραμα, που θα σηματοδοτήσει την ελπιδα για την νέα γενιά και την κοινωνία μας γενικότερα έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο από την τοξικότητα και τις άγονες αντιπαραθέσεις

  Δεσμεύομαι για ισχυρή πολιτική παρουσία τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στα Γιάννενα και την Ήπειρο, που θα κινητοποιεί και θα ενώνει όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

  Θα είμαι συνεπής στις αρχές και αξίες ΜΟΥ αλλά και της παράταξης, με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλες & όλους! Είτε μας ψήφισαν είτε όχι!

  Το ταξίδι μας ξεκινάει. Για μια Ελλάδα εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλοι μαζί.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ