Τετάρτη 02.12.2020
More

  Το ΠΕΑΚΙ «πρότυπο» ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ υποδέχτηκε τα θετικά σχόλια εκ μέρους του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου όλων των διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

  Το ΠΕΑΚΙ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Χάρης Λαζάνης.

  «Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις είναι μείζον θέμα και αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα αναβάθμισης των υποδομών των ΕΑΚ. Μειώνεται κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος και περιορίζεται σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Δυστυχώς, η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είχε παρουσιάσει υστέρηση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, για πρώτη φορά επί των ημερών μας, επιτυγχάνουμε να υλοποιήσουμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μετά από πολλές προσπάθειες προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΑΚΙ. Είναι η πρώτη φορά που η ΓΓΑ διενεργεί τέτοιο διαγωνισμό και στοχεύουμε να αποτελέσει τον «οδηγό» και για άλλα τέτοια έργα σε όλη τη χώρα. Άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου και στόχος μας ρεαλιστικός είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης αποδίδοντας τα εύσημα στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Επιτροπή Διοίκησης βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες αναφορικά με την συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς  ο φάκελος που είχε κατατεθεί προς έγκριση επέστρεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο με πολλές αδυναμίες.

  Οι μεθοδικές και ταυτόχρονα άμεσες ενέργειες της νέας Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ  για την ολοκλήρωσή του ήταν αυτές που φέρνουν τα Γιάννινα ως πρότυπο για τις άλλες περιοχές της Ελλάδας στη διενέργεια τέτοιων διαγωνισμών.

  «Είναι ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική σημασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση αλλά ο φάκελος επεστράφη από τον ΔΕΔΔΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, και γι’ αυτό «τρέξαμε» όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ξεπερνώντας αρκετά εμπόδια για να ολοκληρώσουμε τον φάκελο της πρότασής μας. Τα όσα ακούσαμε από το στόμα του κ. Αυγενάκη μας γεμίζουν με δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Τον ευχαριστώ θερμά γιατί είναι παρόν σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε, είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της σπουδαίας παρέμβασης μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ζήλο για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ., Παντελής Κολόκας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πέτσας για παράταση lockdown: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο»

  Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές δηλώσεις του

  Σειρά πήραν τα πλατάνια στην Βορ. Ηπείρου

  Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

  «Λυγίζουν» από τα βάρη οι επιχειρήσεις

  Παρέμβαση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.