Παρασκευή 30.10.2020
More

  Το σχέδιο του Επιμελητηρίου για την πρόσβαση σε Φυσικό Αέριο

  Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με το θέμα του φυσικού αερίου να απασχολεί περισσότερο από ποτέ τα μέλη του.

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δημήτριος Δημητρίου στην εισήγηση του σημείωσε ότι το θέμα του φυσικού αερίου είναι μια πονεμένη ιστορία για τη χώρα αλλά κυρίως για την Ήπειρο και το Ν.Ιωαννίνων, τονίζοντας πως εκτός από τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά  κυβερνήσεις και άλλοι παράγοντες, βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένει  οι διακρατικές συμφωνίες και οι εξαρτήσεις των χωρών  στον γεωστρατηγικό χάρτη.

  Παρ’ όλα  αυτά ο κος Δημητρίου τόνισε, πως πρέπει να στηριχθεί η διαδικασία τροφοδοσίας της Ηπείρου εν αρχή μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου ωστόσο θα πρέπει ταυτόχρονα, συντεταγμένα και οργανωμένα να διεκδικηθούν σε συναντήσεις με την εταιρία και τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση των ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου.

  Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εισηγήθηκε στο Δ.Σ να γίνουν άμεσα το επόμενο διάστημα  όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην μείνουμε εκτός σύνδεσης από τον αγωγό φυσικού αερίου (ΠΟΣΕΙΔΩΝ), Κήποι Έβρου- Θεσπρωτία,  ο οποίος φαίνεται σε αυτή την φάση να κινείται με πολύ καλούς ρυθμούς και είναι η ευκαιρία να επωφεληθούμε από αυτόν.

  Τέλος πρότεινε και εγκρίθηκε ομόφωνα, να κινηθούν  οι διαδικασίες για να εξεταστεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου και μελέτης, ο τρόπος που θα μπορεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με την Περιφέρεια, τον Δήμο,  την Τράπεζα Ηπείρου και άλλους φορείς να δημιουργήσουν εταιρία ειδικού σκοπού έτσι ώστε να μη μείνει η Ήπειρος και ειδικότερα ο Νομός Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά εκτός του χάρτη του Φυσικού αερίου και γιατί όχι να βρεθεί πιο μέσα στο παιχνίδι ακόμη και με οικονομικά οφέλη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Νέες συνθήκες, αλλά με κίνηση στο κέντρο

  Τις πρώτες εικόνες μίας νέας συνθήκης, όπως αυτή καθορίστηκε από την απόφαση του τοπικού lockdown, αντίκρισαν οι Γιαννιώτες από χθες το πρωί

  Να φτάσει στα 60 εκατ. το πρόγραμμα ενίσχυσης

  Αλλιώς δεν θα καλυφθούν οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Επιμελητήριο

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου

  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον covid-19, από τον Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας

  Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ είχε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ι. Κωτσιόπουλος

  26 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-18 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα στα Ιωάννινα, 4 στην Πρέβεζα, και 4 στη Θεσπρωτία

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.