Τρίτη 18.06.2024
More

  Το θρίλερ των εκλογικών εδρών στα Ιωάννινα

  3 βουλευτές για τη ΝΔ κι από ένας για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

  Μία εκλογική βραδιά με χαρακτηριστικά θρίλερ που κράτησε αρκετές ώρες μέχρι λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα όταν και οριστικοποιήθηκε η κατανομή των εδρών, ήταν αυτή της Κυριακής για τους υποψηφίους βουλευτές των κομμάτων στα Ιωάννινα, όπως και για τους πολίτες που είχαν το δικό τους ενδιαφέρον.

  Μετά από αλλεπάλληλες καραμπόλες η πέμπτη και τελευταία έδρα του νομού Ιωαννίνων κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Μαΐου, Ιωάννη Τσίμαρη που εξελέγη βουλευτής.

  Η Ν.Δ κέρδισε τρεις έδρες στη νέα Βουλή, με την Μαρία Κεφάλα και τον Γιώργο Αμυρά αντίστοιχα να ακολουθούν τον Κων. Τασούλα στη Βουλή για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ενώ η Μερ. Τζούφη θα βρίσκεται και πάλι στα έδρανα της Βουλής για τον ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε μία έδρα στα Ιωάννινα.

  Στην ΠΕ Ιωαννίνων η Ν.Δ συγκέντρωσε ποσοστό 38,72%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,41%, το ΠΑΣΟΚ 13,54%, το ΚΚΕ 8,00%, οι Σπαρτιάτες 3,49%, η ΝΙΚΗ 3,16%, η Ελληνική Λύση 3,06% το ΜεΡΑ25 2,19% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,16%.

  Στην ΠΕ Άρτας η Ν.Δ συγκέντρωσε ποσοστό 37,50%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,94%, το ΠΑΣΟΚ 10,83%, το ΚΚΕ 7,65%, οι Σπαρτιάτες 7,65% η Ελληνική Λύση 2,62%, η ΝΙΚΗ 2,36% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,79%.

  Στην ΠΕ Πρέβεζας η Ν.Δ συγκεντρώνει 41,58%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,94%, το ΠΑΣΟΚ 15,01%, το ΚΚΕ 7,92%, οι Σπαρτιάτες 3,78%, η Ελληνική Λύση 2,64%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,89% και η ΝΙΚΗ 1,84%.

  Τέλος, στην ΠΕ Θεσπρωτίας η Ν.Δ συγκεντρώνει 43,33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,13%, το ΠΑΣΟΚ 15,07%, το ΚΚΕ 5,83%, οι Σπαρτιάτες 3,86%, η Ελληνική Λύση 2,89%, η ΝΙΚΗ 2,34% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,21%

  Οι πρώτες δηλώσεις

  Σε δήλωσή του ο Κων. Τασούλας αναφέρει, ότι «… ο ελληνικός λαός και ο γιαννιώτικος μαζί, ψήφισε σταθερότητα, προκοπή και σιγουριά. Ψήφισε δηλαδή και πάλι ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό. Ως επανεκλεγείς βουλευτής Ιωαννίνων ευχαριστώ από την καρδιά μου τους συμπατριώτες μου για την εξαιρετική τιμή που μου έκαναν για μια ακόμη φορά. Επιπλέον θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως μαζί με τους άξιους συναδέλφους που επίσης εκλέχθηκαν θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου μας».

  Ο κ. Τασούλας, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων επικοινώνησε με τους εκλεγέντες βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων κ.κ. Κεφάλα, Αμυρά, Τζούφη και Τσίμαρη προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

  Η Μαρ. Κεφάλα

  Η κα Κεφάλα τονίζει, ότι ο πήχης για τη Ν.Δ και τη νέα Κυβέρνηση έχει ανέβει ψηλά από την πορεία της προηγούμενης διακυβέρνησης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. «Οι πολίτες όμως με την ψήφο τους μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο αυτές τις προσδοκίες για την επόμενη ημέρα, αυξάνοντας κατά πολύ και την ευθύνη που καλείται να αναλάβει η νέα Κυβέρνηση με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ευημερία.

  Οι πολίτες των Ιωαννίνων έδωσαν στη Ν.Δ ένα επίσης ισχυρό ποσοστό στις εκλογές της Κυριακής, που εξασφάλισε συνολικά τρεις έδρες για την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

  Θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στο σύνολο των πολιτών που στήριξαν με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία και στο Νομό Ιωαννίνων, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να διαμορφώσουμε από κοινού μία νέα συνθήκη προοπτικών, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που χρόνιζαν και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνο.

  Επίσης, όμως θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στη νέα Βουλή, για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

  Η τιμή και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγάλη. Αντιλαμβάνομαι το βάρος αυτό και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, είναι πως όπως έκανα και στην προηγούμενη θητεία, έτσι και στη νέα που ξεκινά από σήμερα θα συνεχίσω να διεκδικώ λύσεις για τον τόπο μας και ένα καλύτερο μέλλον για όλους»

  Ο Γ. Αμυράς

  Ο επανεκλεγείς Βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, δήλωσε:

  «Ο εκλογικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα. Τεράστια τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ τα Ιωάννινα στη Βουλή. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ πολύ τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με τίμησαν εκ νέου με την ψήφο τους. Τα Ιωάννινα, η Ήπειρος, η Ελλάδα πηγαίνουν σταθερά, τολμηρά, μπροστά με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ