Κυριακή 01.08.2021
More

  Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας

  Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

  Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ύστερα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

  Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς πολιτικούς (βουλευτές, εκπροσώπους Περιφέρειας, Δήμαρχοι Νομού), οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού Άρτας.

  Αφορμή για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου, ήταν όπως αναφέρει ο Δήμος, «πληροφορίες που εντείνονταν το τελευταίο διάστημα, ότι επίκειται μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών  στα Ιωάννινα. Πληροφορίες που ασφαλώς στηρίζονταν στο κείμενο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».  Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  «Πρόθεσή μας είναι να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Ανοίγουμε τον κύκλο της διαβούλευσης με όλη την κοινωνία της Άρτας, για να ακουστεί η φωνή των Αρτινών. Η διαβούλευση γίνεται πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις στη Σύγκλητο. Είναι απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας, όλων των φορέων και συμφωνήσαμε όλες οι παρατάξεις και όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι θέλουμε στην Άρτα πανεπιστημιακές σχόλες».

  Εκ μέρους του Πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος, η Κοσμήτορας του Τμήματος  Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Ζουμπούλη, ο  Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευριπίδης Γλαβάς και η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθηνά Τζώρα.

  Οι προτάσεις αναβάθμισης

  Ομόφωνα ψηφίστηκαν, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», για την αναβάθμιση των σχολών της Άρτας.

  Οι προτάσεις προς την Σύγκλητο «στηρίζονται στη λογική, πολύ σύντομα να γίνουν από τους καταρχήν αρμόδιους οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι Σχολές που εδράζουν στην Άρτα, να αναβαθμιστούν ποιοτικά αλλά και σε επίπεδο υποδομών, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί ένας πανεπιστημιακός κόμβος (hub) στην πόλη».

  Συγκεκριμένα, η ομόφωνη στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά τις εξής προτάσεις:

  Σε επίπεδο σχολών για τη δημιουργία Κόμβου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα:

  Σχολή Καλών Τεχνών

  1. Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Καλών Τεχνών

  2. Μουσικών Σπουδών

  Σχολή Γεωπονίας και Κτηνιατρικής 1. Τμήμα Γεωπονίας 2. Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής 3. Τμήμα Κτηνιατρικής

  Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 1. Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

  2. Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ή

  Να ενταχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή

  1. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, με έδρα την Άρτα

  Σε επίπεδο υποδομών να γίνουν άμεσα με βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό :

  1. Ολοκλήρωση ατελών κτιρίων στην Άρτα για την κάλυψη των αναγκών φοιτητικής μέριμνας και εκπαίδευσης

  2. Ανακατασκευή του «ΤΟΛ» (μεταλλικού κτιρίου) για τη δημιουργία εργαστηριακών χώρων  3. Ολοκλήρωση εγκαταστάσεων Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ΠΑΤΕΠΗ) 4. Νέα Φοιτητική Εστία στο τρίγωνο 5. Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός της υπάρχουσας Φοιτητικής Εστίας 6. Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιατορίων

  Ο πρύτανης

  Ο Πρύτανης Τρ. Αλμπάνης με δηλώσεις του χτες τόνισε ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ενημερώσουν τόσο τους δημάρχους όσο και όλους τους πολίτες εφόσον όμως γίνει η ανάλογη συζήτηση που αφορά επί του συνόλου του Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο.  Όπως είπε, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε τα Τμήματα που συνενώθηκαν να ενισχυθούν με προσωπικό και να είναι αυτοδύναμα λέγοντας ότι «πουθενά δεν υπάρχει νύξη για μεταφορά τμημάτων…».

  Τέλος, ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο κινδυνεύουν τα Τμήματα αυτά από το νέο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι  «θα κινδυνεύσουν τα νέα Τμήματα από τις αλλαγές, εξαιτίας της αλλαγής που θα υπάρξει στις βάσεις εισαγωγής».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ