Σάββατο 23.01.2021
More

  Τους Δωρητές του τίμησε ο Δήμος Πρέβεζας

  Τη μνήμη των Δωρητών του, οι οποίοι με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία έκαναν πράξη την αλληλεγγύη και την αγάπη τίμησε το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου ο Δήμος Πρέβεζας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
  Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην ομιλία του ανέφερε:

  «Ο κάθε Δήμος αποτελεί στο πέρας των χρόνων και της ιστορίας, την αντανάκλαση των ίδιων των Δημοτών του και των προσωπικοτήτων του, οι οποίες άφησαν ανεξίτηλη τη συνεισφορά και διαχρονικό το πέρασμά τους , ακόμα και την παρουσία τους.
  Στο συνολικό αυτό πρόσωπο σύνθεσης όλων των προσώπων μέσα στο χρόνο, υπάρχουν επώνυμοι και ανώνυμοι οι οποίοι επέλεξαν να αφήσουν το αποτύπωμα της προσφοράς τους, ως εκδήλωση αίσθησης καθήκοντος προς το κοινό σύνολο αλλά και της προσφοράς για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου τους.

  Αναφέρομαι στους δωρητές της πόλεως αλλά και του Δήμου τους όσους επώνυμους αλλά και τους άλλους τόσους ανώνυμους, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσον έπραξαν το καλύτερο προς τον τόπο και τους συνανθρώπους τους, με αίσθημα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αγνού πατριωτισμού και αγάπης για τον τόπο τους αποτελώντας ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση και θαυμασμό.

  Οι δωρητές του τόπου μας που σήμερα τιμούμε, έφτασαν και κατέκτησαν την ολοκλήρωση αυτή και απελευθερωμένοι από τα βαρίδια εγωισμών και παθών προσέφεραν στην τοπική κοινωνία, στον τόπο τους και στον συντοπίτη τους ότι είχαν αποκτήσει μέσα από τη δική τους εργασία, κόπο και προσωπική πορεία μέσα στη ζωή».

  Οι Δωρητές της πόλης είναι:
  Γεώργιος Αυγερινός
  Ιγνάτιος Βέμης
  Γεώργιος Γκανίας
  Αναστάσιος Θεοφάνης
  Σωτήριος Αλεφαντόπουλος ή Κερασοβίτης
  Κωνσταντίνος Κολοβός
  Καίσαρας Κονεμένος
  Παρασκευούλα Κοντοχρήστου
  Αγγελική χήρα Χαραλάμπους Μπακατσέλου
  Δημήτριος Μπάλκος
  Αγγελική Μπάλκου
  Απόστολος Ρίζος
  Χριστόφορος Ρίζος
  Θεόδωρος και Αικατερίνη Τσιντώση
  Βασίλειος Ανωγιάτης
  Μαριγώ Χριστοδούλου
  Αδμητος Μίχος
  Χαρίλαος Βίτσας
  Βασίλειος Λέππας
  Χρήστος και Καλλιόπη Μακρυγιάννη
  Μαρία Σκέφερη
  Αγγελική Τσακαλώτου
  Χρήστος Τσιώκος
  Χρήστος Ψηλοδημήτρης
  Mιχάλης και Κλεονίκη Γιαννουλάτου»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ