Τετάρτη 25.11.2020
More

  Τους δωρητές του τίμησε ο Δήμος Πρέβεζας

  Ομιλία του Δημάρχου, Νίκου Γεωργάκου

  Τη μνήμη των Δωρητών του, οι οποίοι με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία έκαναν πράξη την αλληλεγγύη και την αγάπη τίμησε το πρωί της Κυριακής  ο Δήμος Πρέβεζας  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

  Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο δήμαρχος Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκος, στην ομιλία του ανέφερε:

  «Ο κάθε Δήμος αποτελεί στο πέρας των χρόνων και της ιστορίας, την αντανάκλαση των ίδιων των Δημοτών του και των προσωπικοτήτων του, οι οποίες άφησαν ανεξίτηλη τη συνεισφορά και διαχρονικό το πέρασμά τους , ακόμα και την παρουσία τους.

  Στο συνολικό αυτό πρόσωπο σύνθεσης όλων των προσώπων μέσα στο χρόνο, υπάρχουν επώνυμοι και ανώνυμοι οι οποίοι επέλεξαν να αφήσουν το αποτύπωμα της προσφοράς τους, ως εκδήλωση αίσθησης καθήκοντος προς το κοινό σύνολο αλλά και της προσφοράς για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου τους.

  Αναφέρομαι στους δωρητές της πόλεως αλλά και του Δήμου τους όσους επώνυμους αλλά και τους άλλους τόσους ανώνυμους, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσον έπραξαν το καλύτερο προς τον τόπο και τους συνανθρώπους τους, με αίσθημα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αγνού πατριωτισμού και αγάπης για τον τόπο τους αποτελώντας ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση και θαυμασμό.

  Οι δωρητές του τόπου μας που σήμερα τιμούμε, έφτασαν και κατέκτησαν την ολοκλήρωση αυτή και απελευθερωμένοι από τα βαρίδια εγωισμών και παθών προσέφεραν στην τοπική κοινωνία, στον τόπο τους και στον συντοπίτη τους ότι είχαν αποκτήσει μέσα από τη δική τους εργασία, κόπο και προσωπική πορεία μέσα στη ζωή.

  Η δωρεά δεν αποτελεί, όταν είναι αγνή και ευγενής, μια πράξη στιγμής, αλλά ένα διαρκές αποτύπωμα ψυχικής ανάτασης και κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον ίδιο τον τόπο. Επίσης ο δωρητής δεν αποσκοπεί στη στιγμή, αν και πολλές φορές οι δωρητές έσωσαν τις δύσκολες ανάγκες της στιγμής, αλλά αποσκοπεί στο να δώσει τη σκυτάλη του καλού παραδείγματος και της αρετής της προσφοράς για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου στις επόμενες γενεές.

  Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε, ως δημότες και πολίτες του τόπου μας, να κάνουμε προς όλους τους δωρητές, είναι αρχικά η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και διαχείριση των δωρεών τους, αλλά και η συνέχιση με ανάλογες δωρεές προς τον τόπο και την κοινωνία με νέες ανάλογες δωρεές.

  Θα ήθελα να κλείσω μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα προστασίας και ατομικής ευθύνης που μας έχει οδηγήσει η πανδημία του COVID -19 να υπενθυμίσω τη σπουδαιότητα και το ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάστασης σε όποιο επίπεδο, της κάθε δωρεάς και προσφοράς, κάτι για το όποιο θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και εκ νέου στο άμεσο μέλλον αν δεν καταφέρουμε να δαμάσουμε την εξάπλωση της θανατηφόρας και καταστροφικής για την οικονομία και νοικοκυριά πανδημίας.

  Οι Δωρητές της πόλης μας είναι:

  Γεώργιος Αυγερινός

  Ιγνάτιος Βέμης

  Γεώργιος Γκανίας

  Αναστάσιος Θεοφάνης

  Σωτήριος Αλεφαντόπουλος ή Κερασοβίτης

  Κωνσταντίνος Κολοβός

  Καίσαρας Κονεμένος

  Παρασκευούλα Κοντοχρήστου

  Αγγελική χήρα Χαραλάμπους Μπακατσέλου

  Δημήτριος Μπάλκος

  Αγγελική Μπάλκου

  Απόστολος Ρίζος

  Χριστόφορος Ρίζος

  Θεόδωρος και Αικατερίνη Τσιντώση

  Βασίλειος Ανωγιάτης

  Μαριγώ Χριστοδούλου

  Αδμητος Μίχος

  Χαρίλαος Βίτσας

  Βασίλειος Λέππας

  Χρήστος και Καλλιόπη Μακρυγιάννη

  Μαρία Σκέφερη

  Αγγελική Τσακαλώτου

  Χρήστος Τσιώκος

  Χρήστος Ψηλοδημήτρης

  Mιχάλης και Κλεονίκη Γιαννουλάτου»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής

  «Τέλος» στη σύνδεση Εγνατίας με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας

  Ανακοίνωση για τη μελέτη «οδική σύνδεση Εγνατίας Οδού με Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας»

  Πανεπιστήμιο και δικηγορικός σύλλογος καταδικάζουν την επίθεση της αστυνομίας

  Οι ανακοινώσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου

  Μόνιμοι οι γιατροί που είναι με συμβάσεις στις ΜΕΘ

  Μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους γιατρούς των ΜΕΘ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.