Πέμπτη 30.06.2022
More

  ΤΡ. ΑΛΜΠΑΝΗΣ-Πρόβλημα βιωσιμότητας για δύο τμήματα

  Θέμα βιωσιμότητας για δυο τμήματα -της Γεωπονίας Άρτας και Λογιστικής Πρέβεζας, έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης

  Θέμα βιωσιμότητας για δυο τμήματα -της Γεωπονίας Άρτας και Λογιστικής Πρέβεζας, έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που επέφερε συνολικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

  Λίγο πριν συνεδριάσει η Σύγκλητος, ο Πρύτανης  ρωτήθηκε για το τι σημαίνει και ποιες εξελίξεις μπορεί να πυροδοτήσει η απώλεια θέσεων , ειδικά σε Άρτα και Πρέβεζα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αριθμός κενών θέσεων για το Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων , είναι 417:  « Ο αριθμός αυτός δεν ισοκατανέμεται στα 4 τμήματα και αφορά κυρίως 2» είπε, λέγοντας ότι οι περισσότερες κενές θέσεις αφορούν το τμήμα Γεωπονίας στην Άρτα (154) και Λογιστικής στην Πρέβεζα (161).

  «Δημιουργείται πρόβλημα βιωσιμότητας» υπογράμμισε ο κ. Αλμπάνης λέγοντας οτι τα τμήματα αυτά έχουν κυρίως εισακτέους από την υπόλοιπη χώρα και δεν φαίνεται να “προτιμούνται” απο υποψήφιους των πόλεων που εδρεύουν όσο και συνολικά απο την Ήπειρο:  «Θα πρέπει τα ίδια τα  τμήματα, οι γενικές συνελεύσεις, οι συνάδελφοι, καθώς επίσης και η σύγκλητος, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις» ξεκαθάρισε.

  Επεσήμανε επίσης ότι η Σύγκλητος θα συζητήσει το θέμα της πτώσης των βάσεων σε Φυσικό και Μαθηματικό. Όπως ανέφερε «πρέπει να δηλώσουν τις θέσεις τους για τις ΕΒΕ, για τη νέα χρονιά”.

  Αναφορικά με οικονομικά θέματα που μπορεί να ανακύψουν ο πρύτανης τόνισε οτι “δεν θα δημιουργηθεί οικονομικό πρόβλημα  από τις απώλειες θέσεων” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το οικονομικό ζήτημα του Πανεπιστημίου  παραμένει καθώς το ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες και προσφεύγει είτε σε ταμειακά υπόλοιπα είτε σε έκτακτες επιχορηγήσεις.

  Θέλουν εμβολιαστικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο

  Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει με νέους όρους καθώς έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν δια ζώσης τα τμήματα και τα εργαστήρια.

  Ο κ. Αλμπάνης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα απο τον Οκτώβριο τονίζοντας την ανάγκη να εξασφαλιστούν τόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για την κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού των φοιτητών όσο και για κινητές μονάδες που θα καλύψουν τα τμήματα σε Άρτα και Πρέβεζα.

  Τέλος, ζήτησε μέριμνα  για την κάλυψη του κόστους των τεστ για τους φοιτητές που δεν θα έχουν εμβολιαστεί και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν  μόνοι τους τα έξοδα για τα τεστ.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ