Τρίτη 23.04.2024
More

  Τροχαία Ιωαννίνων: Διαλέξεις για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων

  Έναρξη δράσης ευαισθητοποίησης του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων για σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

  1.000 σπουδαστές αναμένεται να παρακολουθήσουν ενημερωτικές διαλέξεις για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων

  Ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων δράση ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας, η οποία απευθύνεται σε σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

  Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων.

  Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων, κατά τις οποίες δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, με την υποβοήθηση κατάλληλου οπτικού υλικού, στις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και τρόπους πρόληψης αυτών.

  Συνολικά αναμένεται να ενημερωθούν στο πλαίσιο της δράσης αυτής 1.000 σπουδαστές. Ειδικότερα, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, που αφορούσε 500 σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

  Τονίζεται ότι η εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας για τους πολίτες και η αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν βασική προτεραιότητα και επιδίωξη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ