Τρίτη 11.08.2020
More

  Βοήθεια στο προσφυγικό από το Μόναχο

  Η Ελλάδα θα βρεθεί σε μεγάλη δοκιμασία στο άμεσο μέλλον λόγω των προσφυγικών ροών.

  Η κατάσταση αυτή ανησυχεί και τον Δήμο Μονάχου ο οποίος ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει προσφυγικές δομές στην Ελλάδα, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής για τους πρόσφυγες αλλά και συνθήκες άμεσης αλληλεγγύης προς την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης κατόρθωσε «να σταθεί όρθια» αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές. Η άμεση επίλυση του προσφυγικού με την δίκαια κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον επιτακτική!

  Με την παραπάνω εκτίμηση των εξελίξεων ο Δήμος Μονάχου απέστειλε δεκαμελές υψηλόβαθμο κλιμάκιο αποτελούμενο από Δημοτικούς Συμβούλους (κ. Μάριαν Όφμαν, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – κα. Αλεξάνδρα Γκάσμαν, Χριστιανοκοινωνική Ένωση – Τασία Φούκη εκ μέρους των Πρασίνων), ανώτερους διοικητικούς παράγοντες (κα. Δωροθέα Σίβυ, Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μονάχου – κ. Γκερχαρτ Μάγιερ , Διευθυντή της Υπερεσίας Κατοικίας και Μετανάστευσης), γιατρούς (κα. Δρ. Κέρστιν Μάιερ, κα. Δρ. Σάρα Ηόλτζ) εμπειρογνώμονες κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στο κλιμάκιο ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιόμος κι ο διευθυντής του Ελληνικού Σπιτιού / Ευαγγελικό Κέντρο Μεταναστων Μονάχου επικοινωνιολόγος κ. Κώστας Γιαννακάκος.

  Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις προσφυγικές δομές σε Κατσικάς και Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, όπου είχε τη δυνατότητα να συσκεφτεί με το προσωπικό των δομών, το οποίο εξέθεσε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων καθώς και τις συχνά μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα που πηγάζουν από την δύσκολη παραμονή στους καταυλισμούς. Προβλήματα που συχνά ξεπερνούν το όριο των δυνάμεων του προσωπικού που εργάζεται στις δομές και το όριο των δυνατοτήτων που έχει σήμερα η Ελλάδα. Κοινή εκτίμηση όλων είναι η ανάγκη άμεσης μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες που αυτοί βλέπουν ως προορισμό τους.

  Στα Ιωάννινα το κλιμάκιο του Δήμου Μονάχου είχε ειλικρινείς ανταλλαγές απόψεων με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και στην Φιλιππιάδα με τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή. Οι συνομιλίες διεξήχθηκαν σε φιλικότατη ατμόσφαιρα. Υπήρξε ομοφωνία για την μελλοντική εκατέρωθεν αλληλοενημέρωση, συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας σε σταθερή βάση. Ένα ιδιαίτερο θέμα στις συζητήσεις ήταν η κατάσταση υγείας των παιδιών στους καταυλισμούς. Το πρόβλημα των εμβολιασμών θα αντιμετωπιστεί άμεσα με παροχή βοήθειας από τα νοσοκομεία του Μονάχου.

  Στο ίδιο επίπεδο συζητήθηκε και το πρόβλημα των ανήλικων κι ασυνόδευτων παιδιών. Ήδη γίνονται έντονες προσπάθειες να μεταφερθεί ένα μέρος των παιδιών στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα φροντίσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η άμεση υλοποίηση αυτής της πρότασης προσκρούει προς στιγμήν στις αντιδράσεις των κυβερνήσεων πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρόκειται για ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί στο ανάλογο επίπεδο.
  Αντίστοιχες επαφές έγιναν σε Κατερίνη και Τρίκαλα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 – Music Contest

  Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός με έπαθλο μια πλήρη υποτροφία σπουδών είναι γεγονός!

  Κλιμακώνεται η ένταση με τουρκικό χάρτη για έρευνες δίπλα στην Κάρπαθο

  Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα θέτοντας εκ νέου θέμα Καστελλόριζου και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δημιουργεί εντάσεις, με τους «μαξιμαλιστικούς της ισχυρισμούς».

  Μετάβαση σε πιο «έξυπνα» σπίτια

  Η νέα εκδοχή του προγράμματος «Εξοικονομώ» που έχει μεταμορφώσει ενεργειακά και αισθητικά χιλιάδες κατοικίες σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβάνει πλέον και τον όρο «Αυτονομώ».

  Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά

  Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.