Πέμπτη 21.10.2021
More

  «Βόμβα» Καχριμάνη για το διαγωνισμό των ΣΜΑ

  Μετά το φυτίλι που άναψε το υπόμνημα διαμαρτυρίας του αστικού ΚΤΕΛ

  Το φυτίλι που άναψε με το υπόμνημα διαμαρτυρίας του αστικού ΚΤΕΛ για τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ στην Ήπειρο, πυροδότησε τη «βόμβα» που εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αλ. Καχριμάνης.

  Ο περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, τόνισε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που «βρίσκεται στον αέρα», δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν συγκεκριμένοι όροι που περιλαμβάνονται σε αυτόν δεν ταυτιστούν με αποφάσεις που έχει υπογράψει η Περιφέρεια για την 6μηνη υποχρεωτική δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ.

  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ενεργή η σύμβαση προμήθειας των μηχανημάτων για τους 8 ΣΜΑ και προβλέπεται υποχρεωτική 6μηνη εκπαίδευση του προσωπικού του αναδόχου. «Επομένως κι εγώ ακόμη που δεν έχω καμία εμπειρία, μπορώ να δουλέψω, γιατί προηγείται η 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση και αυτό έπρεπε να το ήξεραν οι συντάκτες της διακήρυξης», ανέφερε αρχικά.

  Επίσης, ένα δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με την πρόβλεψη στο διαγωνισμό για μεγαλύτερο αριθμό απορριμματοφόρων, αφού ήδη μέσω της Περιφέρειας και του έργου από το ΕΣΠΑ, έχει γίνει η προμήθεια των απορριμματοφόρων και για τους 8 σταθμούς.

  Τέλος, επισήμανε πως ο όρος για την ποσότητα 120 χιλιάδων τόνων που αναφέρεται, δεν ισχύει, καθώς η ποσότητα που αναφέρεται στην απόφαση της Περιφέρειας, με ημερομηνία 15/1/2021, κάνει λόγο για ποσότητα 67 χιλιάδων τόνων που θα μεταφέρεται ετησίως από τους ΣΜΑ στη μονάδα επεξεργασίας. Επί της ουσίας, ο περιφερειάρχης όχι μόνο δεν παίρνει αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του αστικού ΚΤΕΛ, αλλά προσθέτει και άλλους όρους, οι οποίοι έχουν περιληφθεί καθ’ υπερβολή στη διακήρυξη και προφανώς και αυτοί θα ελεγχθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ