Κυριακή 24.10.2021
More

  Βούληση στήριξης, αλλά με περιορισμούς

  Ποια μέτρα για τις επιχειρήσεις προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών

  Περιορισμένα μέτρα που θα αφορούν σε ενδεχόμενες μειώσεις ανταποδοτικών τελών και σε αντίστοιχες μειώσεις τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα θα περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο δήμος Ιωαννιτών, στο δημ. συμβούλιο του Οκτωβρίου.

  Οι δυνατότητες σε οικονομικό επίπεδο, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φ. Βάββας έχουν ήδη ξεπεραστεί, με το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης σε συνδυασμό με την υστέρηση εσόδων, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να γίνει κάτι διαφορετικό, λόγω του θεσμικού πλαισίου.

  Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στο δήμο Ιωαννιτών Φ. Βάββας σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως έχουν γίνει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου, όσο και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ – Εστίασης, πλην όμως τα περιθώρια είναι και συγκεκριμένα και περιορισμένα.

  Αυτό που άφησε ως ανοιχτό ενδεχόμενο ο κ. Βάββας είναι το 2021 να υπάρξει μία νέα κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων εντός του δήμου Ιωαννιτών, για τον καθορισμό νέων ζωνών στα ανταποδοτικά τέλη, με βάση την εμπορικότητα των οδών.

  «Υπάρχει η πολιτική βούληση να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση για τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Υπάρχουν αιτήματα συλλογικών φορέων για καθολική στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών, όμως ήδη υπάρχει σημαντική υστέρηση εσόδων και αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, με μέτρα ελάφρυνσης μόνο στα ανταποδοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις και για τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων», ανέφερε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ