Τετάρτη 05.10.2022
More

  Βράβευση Δήμου Κόνιτσας με «Χρυσό Βραβείο»

  Τα Best City Awards τα βραβεία για την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στη Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τους νικητές.

  Ο Δήμος Κόνιτσας συμμετείχε με την πρόταση για την «Ανάδειξη και προβολή του τουρισμού περιπέτειας» στην κατηγορία «Δράσεις τοπικής πολιτιστικής προβολής» κατακτώντας το «Χρυσό Βραβείο» των Best City Awards 2022. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικού  Δημήτριο Χήρα και την ειδική συνεργάτιδα Πελαγία Καρατζήμου.

  Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, τόνισε τη σημασία της διάκρισης για την ορεινή και ακριτική περιοχή της Κόνιτσας, τις δυνατότητές της τόσο στον τουριστικό τομέα μέσα από τα extreme sports, όσο και στον ιαματικό τουρισμό λόγω των ευεργετικών πόρων του Αμαράντου και των Καβασίλων, αλλά και του αναπτυσσόμενου θρησκευτικού τουρισμού των τελευταίων ετών, καθώς στην Κόνιτσα έζησε ο Άγιος Παΐσιος, κατατάσσοντας το Δήμο στους δημοφιλέστερους προορισμούς.

  Με αφορμή την Τελετή Απονομής, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο (Ανάπλαση Εισόδου Κόνιτσας Α’ & Β’ φάση, Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων), καθώς και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ