Δευτέρα 15.08.2022
More

  Βραβεύτηκε η φαντασία και περιβαλλοντική ευαισθησία μαθητών και σχολείων

  Βραβείο στους μαθητές και τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια απονεμήθηκαν στους μαθητές και τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πρωτότυπης «φιλοξενίας» φυτών σε αντικείμενα παλιά ή ανακυκλώσιμα που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας  ημέρας Περιβάλλοντος.

  Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε διαδικτυακά (μέσω facebook) με τη συμμετοχή τεσσάρων  Δημοτικών Σχολείων και τεσσάρων Νηπιαγωγείων του Δήμου Ζίτσας. Οι συμμετοχές ήταν ατομικές και ομαδικές για το λόγο αυτό τα βραβεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας διαχωρίστηκαν  σε δύο κατηγορίες (ατομική και ομαδική εργασία).

  Συνολικά διαγωνίστηκαν 12 έργα μαθητών των Δημοτικών 1ου και 2ου Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς και Ζίτσας καθώς και 24 έργα μαθητών των Νηπιαγωγείων 1ου και 2ου Ελεούσας, Μεταμόρφωσης και Βουνοπλαγιάς.

  Όλες οι δημιουργίες των μικρών μαθητών αναρτήθηκαν για 24 ώρες στο facebook του Δήμου Ζίτσας και οι νικητές αναδείχθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

  «Η συμμετοχή σας μας εξέπληξε ευχάριστα και οφείλω να ομολογήσω πως  με τις δημιουργίες σας θα μας φέρνατε σε δύσκολη θέση αν έπρεπε εμείς να αποφασίσουμε για τους νικητές καθώς όλες  ήταν ευφάνταστες  με εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα στη διάρκεια των τελετών απονομής των βραβείων στα σχολεία. «Με το συγκεκριμένο διαγωνισμό, τόνισε, θέλαμε να σας παρακινήσουμε να αξιοποιήσετε παλιά ή ανακυκλώσιμα αντικείμενα και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας φυτά και λουλούδια. Εσείς καταφέρατε με τη βοήθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών σας να παρουσιάσετε μοναδικές δημιουργίες και αξίζουν σε όλους σας συγχαρητήρια».

  Στους νικητές απονεμήθηκαν εκπαιδευτικά –περιβαλλοντικά παιχνίδια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ