Πέμπτη 25.07.2024
More

  «Ξέχασαν» τους ηλικιωμένους και τα… «ΚΑΠΗ»

  Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) παρά το γεγονός ότι η εστίαση αλλά και άλλες δραστηριότητες επιτρέπονται κανονικά!

  Οι ηλικιωμένοι έχουν μείνει κλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς μια παρέα, μια συντροφιά, μια απασχόληση δημιουργική, χωρίς να μπορούν να βρεθούν εκτός της εστίας  έστω και για λίγη ώρα.

  Το αίτημα επαναλειτουργίας έχει φτάσει προς κάθε κατεύθυνση αλλά οι κρατικοί φορείς και υπεύθυνοι μάλλον έχουν … «ξεχάσει» τους ηλικιωμένους και τους κρατούν στα σπίτια παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν τα ΚΑΠΗ να λειτουργούν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και μόνο για εμβολιασμένους!

  Ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί σύμφωνα και με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Δημήτρη Πάνου που και εκείνος αναρωτιέται γιατι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ με μέτρα, σε ομάδες και για εμβολιασμένους. «Αρχικά έκλεισαν για  να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων. Τώρα τα ΚΑΠΗ δεν έχουν λειτουργήσει και αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στον ψυχισμό και στην καθημερινότητα. Οι άνθρωποι αυτοί στερήθηκαν και συνεχίζουν να στερούνται  την δυνατότητα επικοινωνίας».

  Ο κ. Πάνου αναφέρθηκε στα όσα προσπαθούν να κάνουν για τους ωφελούμενους εκτός των Κέντρων αλλά όπως είπε «ό,τι και να κάνουν δεν μπορεί να διοργανωθεί για το σύνολο των ωφελούμενων».

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ