Σάββατο 04.12.2021
More

  Ξεκινά η περίοδος αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες

  Στη φάση της ανάρτησης έχουν περάσει οι Δασικοί Χάρτες στην Ήπειρο

  Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει δημοσιοποιήσει την ανάρτηση και για τις τέσσερις νομούς ενώ έχουν δοθεί και οι ημερομηνίες για την υποβολή αντιρρήσεων κάτι που αναμένεται να κινητοποιήσει χιλιάδες ιδιοκτήτες.

  Αρχικά, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ελληνικού Κτηματολογίου οι Δασικοί Χάρτες όλων των προ-Καποδιστριακών δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων καθώς και ο Δασικός Χάρτης των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, του συνόλου της Π.Ε. Άρτας.

  Η υποβολή των αντιρρήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα του Κτηματολογίου με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας και δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα Δασικό Χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.

  Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων ξεκινά την Παρασκευή 5 Μαρτίου ενώ λήγει στις 17 Ιουνίου. Για όσους διαμένουν στο εξωτερικό η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 7 Ιουλίου ενώ για αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στo Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη της αντίστοιχης Διεύθυνσης Δασών.

  Την Παρασκευή ανακοινώθηκε και η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

  Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων ξεκινά στις 12 Μαρτίου και λήγει στις  24 Ιουνίου, ενώ για  τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 14 Ιουλίου.

  Οι Δασικοί Χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

   

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ