Δευτέρα 27.06.2022
More

  Ξεκινά τις πρώτες μέρες του 2021 ο εμβολιασμός στην Άρτα

  Επίσκεψη του υφ. Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη και του βουλευτή Άρτας, Γ. Στύλιου, στα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης

  Τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην πόλη της Άρτας. Εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Άρτας, Γ. Στύλιου, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου τα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης της Άρτας.

  Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, για την πόλη της Άρτας, προβλέπεται η λειτουργία τριών εμβολιαστικών κέντρων. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας και το τρίτο στην Τοπική Μονάδα Υγείας . Και τα τρία κέντρα στεγάζονται στο παλαιό Νοσοκομείο Άρτας.

  Επιπλέον, με βάση το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού, για την ευρύτερη περιοχή της Άρτας συγκροτούνται τρία επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα βρίσκονται στα Κ.Υ. Βουργαρελίου, Αγνάντων, και Καλεντίνης. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας (ιατροί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) καθώς και το προσωπικό και οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας. Κατά τη δεύτερη φάση, όπου θα είναι διαθέσιμος και μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, θα εμβολιαστούν άτομα ηλικίας εβδομήντα ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων, καθώς και άτομα μικρότερης ηλικίας που πάσχουν από ασθένειες που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19. Τέλος, κατά την τρίτη φάση, θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός και ειδικότερα άτομα δεκαοκτώ ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κοντοζαμάνης και ο κ. Στύλιος είχαν επαφές με τη Διοίκηση και το προσωπικό, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Άρτας, Βησσαρίων Καραδήμας, επεσήμανε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα να δεχθούν τα εμβόλια και να υλοποιήσουν τη διαδικασία του εμβολιασμού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διοικητής και ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Άρτας,  Βαγγέλης Ντάκουλας και Γεώργιος Συντελές, οι οποίοι ανέφεραν ότι το Νοσοκομείο θα είναι σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών.

  Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Στύλιος δήλωσε:

  «Η επιχείρηση «Ελευθερία» ξεκίνησε. Από τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στην πόλη μας. Με την συνδρομή της επιστήμης θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι ένα εθνικό στοίχημα, το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πρόγραμμα και μεθοδικότητα. Ο εμβολιασμός, εκτός από πράξη αυτοπροστασίας είναι και πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, ακόμα και στους πιο δύσπιστους και με όπλο τη σωστή ενημέρωση να διαλύσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και είναι ο μόνος τρόπος, για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ