Παρασκευή 14.05.2021
More

  Ξεκινάει η υλοποίηση του νέου νόμου για την Παιδεία

  Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και των τροπολογιών, κατά πλειοψηφία, το πολυνομοσχέδιο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

  Επί της αρχής σε σύνολο 282 ψηφισάντων υπέρ δήλωσαν 158 βουλευτές και κατά 124.

  Στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκαν και υπερψηφίστηκαν έξι υπουργικές τροπολογίες εκ των οποίων η μία του υπουργείου Παιδείας ήταν πολυτροπολογία, καθώς είχε 12 άρθρα.

  Επίσης, στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκαν και υπερψηφίστηκαν, κατά πλειοψηφία, τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες εκ των οποίων οι τρεις βουλευτών της ΝΔ και η μια του ΚΙΝΑΛ.

  Κινητοποιήσεις

  Το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο των Ιωαννίνων η εκπαιδευτική κοινότητα και οι υποστηρικτές της, πραγματοποίησαν μία ακόμη κινητοποίηση διαμαρτυρίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, με τους προέδρους των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Κων. Παργανά και της ΕΛΜΕ, Στεφ. Μιχάλη, αντίστοιχα να αναφέρονται στην αναγκαιότητα καταψήφισης, γνωρίζοντας ωστόσο και οι ίδιοι, ότι αυτό δεν επρόκειτο να γίνει.

  Το κλίμα διαμορφώνεται ανάλογα για την επόμενη ημέρα, όπως φάνηκε στις δηλώσεις των Τάσου Τόκα από την Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, του αντιπροέδρου του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Στεφ. Σίντου και του Θανάση Μαχτσίρα, από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ