Κυριακή 21.07.2024
More

  Ξεκίνημα για τις «Γωνιές ανακύκλωσης» στην πόλη

  Στο πάρκο στο Γηροκομείο, από την πλευρά της οδού Κομνηνών, τοποθετήθηκαν και λειτουργούν εδώ και λίγες ημέρες οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης, που συνθέτουν μία από τις 11 συνολικά Γωνιές Ανακύκλωσης που υλοποιείται από τον δήμο Ιωαννιτών.

  Οι τέσσερις κάδοι ανακύκλωσης, διαφορετικού χρώματος ο καθένας, είναι βυθιζόμενοι και υποδέχονται χάρτινες, γυάλινες συσκευασίες, συσκευασίες αλουμινίου και πλαστικές, ενώ όπως μπορεί καθένας να διαπιστώσει είναι εύχρηστες και δείχνουν αρκετά ανθεκτικές. Αυτό το τελευταίο βέβαια μένει να αποδειχθεί στην πράξη και στην πορεία, καθώς ανόητοι και βάνδαλοι υπάρχουν παντού και αποτελεί ένα στοίχημα για όλους αν οι κάδοι ανακύκλωσης θα γλιτώσουν από τη μανία τους ή όχι.

  Επί της ουσίας πάντως, το έργο του δήμου Ιωαννιτών για την δημιουργία 11 Γωνιών ανακύκλωσης, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

  Εκτός από το πάρκο στο Γηροκομείο ήδη έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχοι κάδοι στο τέρμα της Διονυσίου Φιλοσόφου στη θέση «Σκάλα», τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στην πλατεία Χατζή και σε άλλα οκτώ σημεία που έχουν επιλεγεί εντός του αστικού ιστού της πόλης.

  Από τις 11 Γωνιές ανακύκλωσης, οι πέντε θα είναι υπόγειες και οι έξι επιφανειακές.

  Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων και δύο απορριμματοφόρα οχήματα ανακύκλωσης.

  Με την εγκατάσταση και λειτουργία και των 11 συστημάτων, εκτιμάται πως θα επέλθει μείωση των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και κατ’ επέκταση μείωση του κόστους διαχείρισης αποβλήτων του δήμου.

  Επιπλέον, θα αποτελέσουν πόλους βιωματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πολίτες αλλά και για τους μαθητές που θα μπορούν να τις επισκέπτονται.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ