Δευτέρα 28.11.2022
More

  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-Σύσταση για τηλεκπαίδευση την πρώτη εβδομάδα

  Η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχία στη φροντιστηριακή κοινότητα

  Σε μια νέα φάση της πανδημίας, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης «O» επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.  Η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχία στη φροντιστηριακή κοινότητα που όμως είναι σε ετοιμότητα και λαμβάνει όλα τα μέτρα ενώ ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

  Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έκανε σύσταση στα μέλη τους να κάνουν τηλεκπαίδευση όπως αναφέρει και ο Γραμματέας του Συλλόγου Φροντιστών Ιωαννίνων Γιώργος Φούκας.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία αναφέρθηκε και ο κ. Φούκας δίνεται προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. «Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας. Τα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών» τόνισε μεταξύ άλλων.

  Στο μεταξύ, σε πολλά φροντιστήρια σημειώνονται απουσίες καθώς πολλά από τα παιδιά νοσούν και παραμένουν σε καραντίνα. «Είναι πολλοί οι μαθητές που νοσούν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα παιδία που έρχονται για δια ζώσης μάθημα έρχονται μόνο με rapid test και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο κανένα» κατέληξε ο κ. Φούκας λέγοντας ότι αναμένουν και τις αποφάσεις του Υπουργείου για την επανεκκίνηση των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ