Τετάρτη 18.05.2022
More

  Ξεκινούν τα έργα στην Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας

  Πρόκειται για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ

  Ένα έργο που θα αναμορφώσει τμήμα στο κέντρο της πόλης ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του από τον δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ και τον ανάδοχο.

  Πρόκειται για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

  Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναβάθμιση σημαντικών δρόμων του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης και συγκεκριμένα των οδών Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας (από Ναπολέοντος Ζέρβα έως Αράπη).

  Πρόκειται για αστικές οδούς οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας, τόσο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

  Το έργο που θα εκτελεστεί διασφαλίζει:

  • Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών, μειώνοντας τους χρόνους καθυστέρησης.

  • Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και των διαβάσεων που θα κατασκευαστούν.

  • Την ασφαλή μετακίνηση και τη δημιουργία θέσεων parking για άτομα με ειδικές ανάγκες.

  Ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην ιεράρχηση που κάνει για την κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

  «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που σε συνδυασμό με άλλα έργα θα αλλάξει το κέντρο των Ιωαννίνων, θα αμβλύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες και σύγχρονες υποδομές για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ