Τετάρτη 24.04.2024
More

  Ξενοδόχοι: Όλα δείχνουν ότι θα χαθεί και το Πάσχα!

  Ο Λευτέρης Ζαρκάδας για την κατάσταση στον τουρισμό

  Δεν είναι απλώς ανήσυχοι ή προβληματισμένοι… Είναι σε απόγνωση!

  Ο λόγος για τους ξενοδόχους που βλέπουν πια να χάνεται και η περίοδος του Πάσχα, καθώς όλα δείχνουν ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να επιτραπεί ξανά η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό και φυσικά να επανέλθουμε σε μια σχετική κανονικότητα που θα μπορεί να περιλαμβάνει και τις διακοπές.

  Ο Λευτέρης Ζαρκάδας ξεκαθαρίζει ότι μόνο η καταλυτική παρέμβαση της Πολιτείας μπορεί να σώσει το καράβι απ’ την πρόσκρουσή του στα βράχια!

  Το πλήγμα που έχει δεχθεί και η περιοχή του Ζαγορίου, εξαιτίας της πανδημίας και του παρατεταμένου λοκντάουν, είναι μεγάλο.

  Επιχειρηματίες με κλειστές επιχειρήσεις και πολλά έξοδα να τρέχουν και εργαζόμενοι να βρίσκονται στον αέρα. Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για πολλούς στον κλάδο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει επανεκκίνηση της τουριστικής αγοράς.

  «Έτσι όπως πάμε, δεν θ’ ανοίξουμε ούτε το Πάσχα. Αφενός δεν προλαβαίνουμε και αφετέρου να ανοίξουμε για ποιους; Αν λοιπόν επιτραπεί να ανοίξουμε μετά το Πάσχα τότε θα δούμε και τις συνέπειες», λέει ο κ. Ζαρκάδας που ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι και το Πάσχα θα χαθεί για τους ξενοδόχους καθώς ήδη βγάζουμε τον Φεβρουάριο και το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί είναι μικρό ακόμη ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα πάει η πανδημία και πότε θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε άρση περιορισμών.

  Βέβαια, τα προβλήματα έπονται καθώς ακόμη και αν η Πολιτεία επιτρέψει άνοιγμα της αγοράς τον Μάιο π.χ. και σταματήσει τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, τότε θ’ αρχίσει να φαίνεται και η συνέπεια του κλεισίματος όλων αυτών των μηνών που είναι πιθανόν εάν δεν υπάρξει ουσιαστική στήριξη να σημάνει και καταστροφή για πολλούς επιχειρηματίες του τουρισμού.

  Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Ποιος επιχειρηματίας, μετά από τέτοια καταστροφή, θα μπορέσει να συντηρεί εργαζόμενους χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας και μάλιστα σε μια περίοδο νεκρή τουριστικά;».

  Ο κ. Ζαρκάδας ζητά να υπάρξει στήριξη από την πλευρά της πολιτείας ώστε να μπορέσουν να σταθούν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής την πολύ δύσκολης κατάστασης που έπληξε το σύνολο του κόσμου σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ