Τετάρτη 03.06.2020
More

  Υπάρχει και ενημέρωση, αλλά και προβληματισμός

  Το κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε στην κλειστή δομή φιλοξενείς στη Ριτσώνα και το μέτρο της καραντίνας που εφαρμόστηκε στη δομή από τον ΕΟΔΥ, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού, ενέτεινε την ανησυχία και τον προβληματισμό της τοπικής
  κοινωνίας του Κατσικά.

  Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά φιλοξενούνται 1.150 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μετακινούνται μεν πολύ πιο περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, όπως τις ημέρες πληρωμής των επιδομάτων τους, η κίνηση είναι αυξημένη τουλάχιστον στην περιοχή του Κατσικά και λιγότερο της Ανατολής.

  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παμβώτιδας Βασίλη Βλέτσα, η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη, ενώ έχουν ενημερωθεί οι διαμένοντες στη δομή για τους κινδύνους, αλλά και τα μέτρα πρόληψης και του περιορισμού των μετακινήσεων, όμως η ανησυχία για το ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει, είναι διάχυτη στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

  Από το πρωί μέχρι το απόγευμα, η κίνηση τις περισσότερες ημέρες είναι μειωμένη σύμφωνα με τον κ. Βλέτσα, αυξάνεται όμως κατακόρυφα από τις απογευματινές ώρες, όταν οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της δομής, αποχωρούν από την εργασία τους.

  «Έχει σταματήσει πανελλαδικά, για ευνόητους λόγους, η διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη για τον διαγωνισμό φύλαξης των δομών τις απογευματινές μέχρι τις πρωινές ώρες από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και αυτό είναι ένα ζήτημα που μας δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό»,
  ανέφερε.

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ένας αριθμός των διαμενόντων στον Κατσικά έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες κάτι που σημαίνει, ότι θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες δομές, αυτό όμως δε γίνεται λόγω του κορωνοϊού, κάτι που έχει προκαλέσει εντάσεις στο εσωτερικό της δομής τις τελευταίες ημέρες.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Με μικρές αλλαγές «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου ως το τέλος Ιουνίου

  Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή, καθώς το μέτρο έχει αγκαλιαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

  Δωρεά υφασμάτινων μασκών από την Τράπεζα Ηπείρου στον ΟΚΠΑΠΑ

  Ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., Δ. Πάνου, παρέλαβε σήμερα από τα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου υφασμάτινες μάσκες προστασίας για το προσωπικό των δομών του

  Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια – Τι ισχύει για κατασκηνώσεις και εστιατόρια

  Την άρση των μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

  Επί ποδός η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

  Επί ποδός θα είναι η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση εκδρομέων.

  Επιτρέπονται 40 άτομα για 1.000 τ.μ. παραλίας

  Χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα για τις παραλίες, που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, με νέα ΚΥΑ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.