Τρίτη 11.08.2020
More

  Υπάρχει και η μειοψηφία με τις… δικαιολογίες

  Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα, υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να τα παρακάμψουν.

  Εύσχημους τρόπους για να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιώντας απίστευτα επιχειρήματα, εφευρίσκουν και οι Γιαννιώτες και Ηπειρώτες, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές τωνοργάνων ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

  Μία εβδομάδα από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων, η Γεν. Αστυν. Διεύθυνση Ηπείρου κατέγραψε και βεβαίωσε συνολικά 365 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την σχετική απαγόρευση και την αναστολή λειτουργίας.

  Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τον Ηλία Μήτσιο, εκπρόσωπο Τύπου της ΓΑΔ Ηπείρου και αστυνόμο Β’ δεν ακυρώνει τη συνολική εικόνα, η οποία είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σέβεται τις αποφάσεις και έχει περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις τους.

  «Ωστόσο υπάρχει και μία μειοψηφία η οποία δεν συμμορφώθηκε. Τα μέτρα έχουν σκοπό να σταματήσουν τη διάδοση του ιού και για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους και να μην κάνει κανείς, κατάχρηση της δυνατότητας μετακίνησης που παρέχει ο νόμος. Το αγαθό που διακυβεύεται είναι το σημαντικότερο και σε αυτό δε χωρούν εκπτώσεις και δικαιολογίες» υπογράμμισε ο κ. Μήτσιος, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε, πως διαπιστώνονται περιπτώσεις που ορισμένοι δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν για συγκεκριμένο σκοπό, και εντοπίζονται σε εντελώς άσχετα σημεία.

  «Έτσι, όπως έχει ψηφιστεί ο Νόμος, εάν κάποιος θέλει να τον καταστρατηγήσει, μπορεί εύκολα να το κάνει, γιατί είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Γι’ αυτό ακριβώς επιμένουμε, ότι το μείζον ζήτημα τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η ατομική ευθύνη που θα πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι μας», κατέληξε ο κ. Μήτσιος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 – Music Contest

  Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός με έπαθλο μια πλήρη υποτροφία σπουδών είναι γεγονός!

  Κλιμακώνεται η ένταση με τουρκικό χάρτη για έρευνες δίπλα στην Κάρπαθο

  Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα θέτοντας εκ νέου θέμα Καστελλόριζου και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δημιουργεί εντάσεις, με τους «μαξιμαλιστικούς της ισχυρισμούς».

  Μετάβαση σε πιο «έξυπνα» σπίτια

  Η νέα εκδοχή του προγράμματος «Εξοικονομώ» που έχει μεταμορφώσει ενεργειακά και αισθητικά χιλιάδες κατοικίες σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβάνει πλέον και τον όρο «Αυτονομώ».

  Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά

  Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.