Τρίτη 24.05.2022
More

  Υπάρχουν θέσεις στο ΚΔΑΠμεΑ στα Καρδαμίτσια

  Πολλές οι δυνατότητες για παιδιά και εφήβους

  Στις δυνατότητες που υπάρχουν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) του ΟΚΠΑΠΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Πάνου.

  Ο κ. Πάνου υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τις διαφορετικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠ μεΑ σε παιδιά και έφηβους με αναπηρία είναι πολλές και σημαντικές τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους.

  «Το ΚΔΑΠ μεΑ είναι μια μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και εφήβων με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητική αναπηρία ή πολλαπλή αναπηρία. Με την ενέργεια αυτή ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιμάζεται η ένταξη των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες στην κοινωνική ζωή» ανέφερε καλώντας τις οικογένειες που έχουν στα μέλη τους παιδιά ή εφήβους με αναπηρία να εμπιστευτούν το ΚΔΑΠ και να βοηθήσουν στην ενασχόληση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους.

  Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΔΑΠ μεΑ έχουν να κάνουν με την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών / εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας. Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι: εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου και άθλησης καθώς και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας.

  Το ΚΔΑΠ μεΑ βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεων 6 στα Καρδαμίτσια. Στοιχεία επικοινωνίας: Email:kdapmea@okpapa.gr Τηλ: 26510 92176

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ