Τετάρτη 29.05.2024
More

  Υπό διερεύνηση καταγγελία φοιτητών για Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

  Στα χέρια των πρυτανικών αρχών και του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες μία καταγγελία φοιτητών ενός Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμπεριφορά ενός Καθηγητή (σ.σ τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεσή μας, όπως άλλωστε και των πρυτανικών αρχών) απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες.

  Στην καταγγελία των φοιτητών που συνοδεύεται και από συλλογή υπογραφών, γίνεται λόγος για «απάνθρωπη και ασυνείδητη συμπεριφορά του Καθηγητή, ο οποίος παραβιάζει, σύμφωνα με την καταγγελία τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των φοιτητών».

  Γίνεται λόγος, μάλιστα, για παρόμοιες συμπεριφορές, που έχουν καταγραφεί επανειλημμένως και στο παρελθόν, περιλαμβάνοντας απειλές, προσβολές και προσπάθειες επηρεασμού της αξιολόγησης των φοιτητών με βάση προσωπικές προτιμήσεις.

  Αϕορμή της καταγγελίας, όπως αναφέρεται, αποτελεί η διεξαγωγή εξέτασης μαθήματος επιλογής στο κυλικείο της Σχολής, χωρίς καμία γραπτή αξιολόγηση και ενώ το κτίριο της σχολής βρισκόταν υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

  «…απειλεί με χαμένα εξάμηνα, “ανεβοκατεβάζει” βαθμούς και διώχνει από την ομάδα του στο εργαστήριο ϕοιτητές που συμμετέχουν στον αγώνα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων ή ακόμη ϕέρουν διαϕορετική από τη δική του άποψη. Κάνει μάλιστα προσωπικές και στοχοποιητικές επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα αρνείται να προβεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τη διόρθωση γραπτών της πρόσϕατης εξεταστικής περιόδου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία με τους υπογράφοντες να ζητούν από την πρυτανεία να πάριε συγκεκριμένη θέση για τον Καθηγητή και παράλληλα να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής και ηθικής ακεραιότητας της φοιτητικής κοινότητας.

  Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Μπατιστάτου που ρωτήθηκε σχετικά με την καταγγελία την Τρίτη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για ζητήματα συνεργασιών του ιδρύματος με ξένα πανεπιστήμια, επιβεβαίωσε πως η Πρυτανεία έχει λάβει γνώση και πως τα καταγγελλόμενα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ