Σάββατο 29.01.2022
More

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-Στο Γεφύρι της Πλάκας και στην Άρτα η Λ. Μενδώνη

  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο χώρο του γεφυριού, σήμερα Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 3:00 μ.μ..

  Θα ακολουθήσει παραδοσιακή εορτή.

  Η Europa Nostra και η εκπρόσωπός της στην Ελλάδα Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου, προσκαλούν στην εορτή βράβευσης από την Europa Nostra, της πρότυπης αποκατάστασης του Γεφυριού της Πλάκας.

  Στην γιορτή θα αποδοθεί τιμητική πλακέτα την οποία θα παραλάβει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ως εκπρόσωπος της συνολικής ομάδας του έργου, η οποία περιλαμβάνει τους: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Περιφέρεια Ηπείρου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Παράρτημα Ηπείρου, Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο χώρο του γεφυριού, σήμερα Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 3:00 μ.μ.. Θα ακολουθήσει παραδοσιακή εορτή.

  Παράλληλα, ο Δήμος Αρταιών κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα των επισκέψεων της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Άρτα, αύριο Κυριακή 3 Οκτωβρίου:

  12:00: Επίσκεψη στην Δυτική Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας.
  13:00: Περιήγηση σε έργα που υλοποιούνται στην Άρτα «Ιστορικό Δημαρχείο, Μικρό θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας, Παρηγορήτισσα, Αγία Θεοδώρα» και Αρχοντικό Παπακώστα.
  14:15: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και συνάντηση με υπάλληλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας
  16:30: Συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  18:00: Ξενάγηση στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ