Τρίτη 30.11.2021
More

  Ζητούν καλύτερη δημόσια υγεία

  Στο δρόμο κατεβαίνουν για ακόμη μια φορά οι υγειονομικοί που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

  Στο δρόμο κατεβαίνουν για ακόμη μια φορά οι υγειονομικοί που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας ενώ ζητούν να ενταχτούν στα βαρέα αλλά και να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της άρνησής τους να κάνουν εμβόλιο για την νόσο Covid-19.

  Οι πρόεδροι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, και των προνοιακών υπαλλήλων καθώς και ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου καλώντας όλους να στο απεργιακό ραντεβού στην κεντρική πλατεία, σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

  Από κοινού για τις διεκδικήσεις

  Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Κώστας Καλαμπόκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σταμάτησε το χειροκρότημα και πέρασε στην απαξίωση ενώ έκανε εκτενής αναφορά στους υγειονομικούς περί τους 7.000 σε όλη τη χώρα που βρίσκονται εκτός ΕΣΥ εξαιτίας της απόφασής τους να μην εμβολιαστούν. Όπως είπε οι άνθρωποι αυτοί μέχρι πριν λίγους μήνες βρισκόταν στην πρώτη γραμμή!

  Παράλληλα, αναφέρθηκε στα βασικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις στους μισθούς, τα τα βαρέα-ανθυγιεινά και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  Ο εκπρόσωπος των προνοιακών υπαλλήλων κ. Χριστόφορος Χριστογιάννης εξήγησε ότι συμμετέχουν και εκείνοι στην κινητοποίηση « ως… φτωχοί συγγενείς» αφού οι εργαζόμενοι στον κλάδο τους  είναι συμβασιούχοι σε ποσοστό πάνω από 50%. Επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει προκήρυξη θέσεων και μονιμοποίηση των ανθρώπων συντασσόμενος με τα συνολικά αιτήματα που θέτουν οι υγειονομικοί.

  Τέλος, στο πλευρό των υγειονομικών ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων κ. Χρήστος Γρίβας. Ο κ. Γρίβας επανέλαβε ότι το «success story της κυβέρνησης για την πανδημία έχει αποτύχει» εξαπολύοντας σκληρή κριτική στα όσα δεν έχουν γίνει όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. «Η ολομέτωπη επίθεση σε σημαντικούς κοινωνικούς τομείς όπως η  υγεία και η παιδεία από πλευράς της κυβέρνησης συνεχίζεται. Εικοσιπέντε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και καλπάζουν τα νούμερα με δεκάδες θανάτους…Τίποτα δεν έχει ικανοποιηθεί αναφορικά με τα αιτήματα των υγειονομικών κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ