Πέμπτη 20.06.2024
More

  Ζητούν στήριξη οι αγρότες

  Ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» προχώρησε σε γενική συνέλευση κατά την οποία αποφάσισε να απαιτήσει από την Κυβέρνηση σειρά μέτρων στήριξης του αγροτικού κόσμου.

  Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η:

  – Συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων για περιορισμό των ελληνοποιήσεων τόσο στο εισαγόμενο γάλα όσο και στα άλλα αγροτικά προϊόντα τα οποία διατίθενται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού σαν ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.

  – Αύξηση σε ποσοστό 20% της χορηγούμενης συνδεδεμένης ενίσχυσης στην αιγοπροβατοτροφία του Νομού μας σε αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους παραγωγής των πρώτων υλών οι οποίες είναι απαραίτητες για την διατροφή του ζωικού κεφαλαίου.

  – Άμεση μείωση της φορολογίας των αγροτικών εισοδημάτων με παράλληλη  κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τους Συν/μενους αγρότες.

  – Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των αγροτοπτηνοτροφικών προϊόντων σε όλους τους τομείς φυτικής και ζωικής παραγωγής.

  – Επαναφορά όλων των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στον χαρακτηρισμό ως ορεινές και μειονεκτικές όπως ακριβώς ίσχυε και στο παρελθόν κ.ά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ