Σάββατο 28.01.2023
More

  Ζητούν συνάντηση, προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

  Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ωδείο αιτούνται τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

  Να υπάρξει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και μάλιστα άμεσα ζητούν  ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, ούτως ώστε να υπάρξει συζήτηση πάνω στα αιτήματά τους, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν πως θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

  Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ωδείο αιτούνται τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την επαναπροκήρυξη των θέσεων όλων των εργαζόμενων, την επαναφορά του αριθμού των προβών τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού της πόλης.

  Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «Η αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου καθώς και τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οδηγήσει ήδη τους μουσικούς τόσο στη Φιλαρμονική όσο και στη Συμφωνική Ορχήστρα σε καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις η πορεία των οποίων θα εξαρτηθεί από την συνάντηση και την ενημέρωση που θα γίνει».

  Στηρίζει τα αιτήματα το Σωματείο Μουσικών

  Στο ίδιο μήκος κύματος, το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των μουσικών της Φιλαρμονικής, ενώ χαρακτηρίζει δίκαιο τον αγώνα τους.

  «Η υπεράσπιση της πρόσβασης στις υπηρεσίες πολιτισμού της πόλης μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Με την κινητοποίηση των συναδέλφων μουσικών στη Φιλαρμονική αποδεικνύεται ότι, όταν οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους και συσπειρωθούν στο σωματείο, σπάει ο φόβος και η ηττοπάθεια. Το μεροκάματό μας είναι η ζωή μας. Είτε εργαζόμαστε στον πολιτισμό είτε σε οποιονδήποτε κλάδο, απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο.

  Ζητά ενίσχυση με προσλήψεις για τα ΚΑΠΗ

  Τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής στοχοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, αναφορικά με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.

  Όπως τονίζει ο Σύλλογος, από τα δώδεκα εν ενεργεία ΚΑΠΗ του Δήμου, μόνο τέσσερα θα λειτουργήσουν με βοηθητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους που προβλέπονται, ενώ για τα υπόλοιπα οκτώ ΚΑΠΗ εργαζόμενοι κλάδων νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών ή επισκεπτών υγείας καλούνται να ψήνουν καφέδες, να καθαρίζουν τουαλέτες και να κάνουν διοικητική δουλειά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, παρά τις ανάγκες καθαριότητας λόγω και της covid-19, τα ΚΑΠΗ θα έχουν έναν μόνο υπάλληλο να κάνει όλες τις δουλειές.

  Παράλληλα, τονίζει πως  οι εργαζόμενοι στους δήμους επιθυμούν να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ, χαρακτηρίζοντάς τα «δομές που αποτελούσαν σημεία αναφοράς στις γειτονιές, που πραγματικά συνέβαλαν στην ισότιμη ενεργή παραμονή στην κοινωνία των ηλικιωμένων, όπως ήταν ο σκοπός τους. Αυτό όμως απαιτεί στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Αντί για προσλήψεις, η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ απαιτεί από εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρείχαν μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα φυσικοθεραπείας. Σε άλλες περιπτώσεις τους αποσπά από τις σημαντικές υπηρεσίες του “Βοήθεια στο Σπίτι”», σημειώνει.

  Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να απασχοληθούν σε διαφορετικά καθήκοντα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να χρηματοδοτήσει τον ΟΚΠΑΠΑ και να προσλάβει προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των δομών.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ