Σάββατο 20.04.2024
More

  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -Με στόχο τη συνεργασία το έργο «SmARTourism»

  Ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα οι εργασίες της τέταρτης εκπαιδευτικής συνάντησης του Έργου Erasmus+ με τίτλο: “SmARTourism”

  Με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα οι εργασίες της τέταρτης εκπαιδευτικής συνάντησης του Έργου Erasmus+ με τίτλο: “SmARTourism”, που συντόνισε το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής το διάστημα 13-19 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν 25 μαθητές και 13 εκπαιδευτικοί από πέντε ακόμα ευρωπαϊκά σχολεία.

  Στην τελετή λήξης παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Άκης Παπαρούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Στάθης Σιούτης και το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Βασίλης Πατερούσης ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς το τουριστικό και ξενοδοχειακό προφίλ της περιοχής. Ένας από τους κεντρικούς στόχους του είναι η προώθηση του τουριστικού δυναμικού, του πολιτισμού και της γεωγραφίας των έξι περιοχών των εταίρων και η εκπαιδευτική συνάντηση στα Ιωάννινα είχε ως τίτλο: “6 Digital tours in the Tourist Resorts in Europe”.

  Οι μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο ήρθαν σε επαφή με τους συμμαθητές τους από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία, ανέπτυξαν πνεύµα συνεργασίας και συλλογικότητας, ενώ βελτίωσαν την Αγγλομάθειά τους και τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Επίσης, πρόβαλαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τις ομορφιές των Ιωαννίνων, καθώς και το video που ετοίμασαν για γνωστό ξενοδοχείο 5 αστέρων της περιοχής. Επιπλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό ξεναγήθηκαν σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, γνώρισαν την τοπική γευσιγνωσία και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές ομορφιές των Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ