Παρασκευή 27.01.2023
More

  250 νεκροί σε μια μέρα στην Ιταλία

  Συνολικά 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία, μόνο σε μια ημέρα, από τον νέο κορωνοϊό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους αριθμούς από το ξέσπασμα της επιδημίας. 

  Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 25% το τελευταίο 24ωρο και ανέρχονται πλέον σε 1.266, στη χώρα που είναι σε καραντίνα. Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναφέρθηκαν 2.547 νέα και το σύνολό τους έφτασε τα 17.660, την ώρα που ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι πλέον η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.   Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, 1.439 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Στη Λομβαρδία, την περιφέρεια που έχει πληγεί σφοδρότερα από τον κορωνοϊό, έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 θάνατοι.

  Σκέψεις για αναβολή εκλογών, δημοψηφίσματος   Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., οι οποίες επρόκειτο να γίνουν στα τέλη Μαΐου.   Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και οι δημοτικές εκλογές σε 1.000 δήμους, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη La Repubblica, το δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών- που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου- πάει για τα τέλη Μαΐου, αλλά είναι πιθανό να μετατεθεί για το 2021.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ