Δευτέρα 27.06.2022
More

  Αεροπλάνο συγκρούστηκε με σμήνος πουλιών–Πήραν φωτιά οι κινητήρες

  Η περιπέτεια για τους επιβάτες είχε αίσιο τέλος.

  Το αεροπλάνο μπήκε μέσα σε σμήνος πουλιών και οι κινητήρες διαλύθηκαν ενώ το παρμπρίζ γέμισε με άψυχα πουλιά.

  Είναι από τους μεγαλύτερους εφιάλτες όλων των πιλότων. Ενώ το αεροπλάνο δηλαδή είναι στον αέρα να περάσει μέσα από ένα σμήνος πουλιών.

  Τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αφού τα πουλιά μπορεί να μπουν στους κινητήρες και να τους διαλύσουν ή ακόμη χειρότερα, από τη σύγκρουση να χαλάσουν το μπροστινό τζάμι του αεροσκάφους.

  Ο εφιάλτης αυτός ζωντάνεψε κατά τη διάρκεια της πτήσης επιβατικού αεροσκάφους μεταξύ Μπολόνιας και Λονδίνου, επάνω από την Ιταλία. Τότε το αεροπλάνο μπήκε μέσα σε ένα σμήνος πουλιών και οι επιβάτες είδαν τον χάρο με τα μάτια τους.

  Το παρμπρίζ γέμισε με άψυχα πουλιά σε τέτοιο βαθμό που οι πιλότοι δεν είχαν καθόλου ορατότητα, ενώ πολλά πουλιά τα ρούφηξαν οι τουρμπίνες οι οποίες σχεδόν διαλύθηκαν μέσα στις φλόγες. Τόσο ο δεξιός όσο και ο αριστερός κινητήρας παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο στο κοντινότερο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν κάποια οπτική επαφή.

  Εκτός από τα δεκάδες πουλιά που βρήκαν φρικτό θάνατο, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στους επιβάτες ή το πλήρωμα. Πλέον ειδικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα φτερά τους κινητήρες και τα άλλα μέρη του σκάφους για να εντοπίσουν πόσο μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ