Σάββατο 03.06.2023
More

  Αγγλία: Σχεδόν 100.000 μολύνσεις από κορωνοϊό ημερησίως

  Συναγερμός από τη μελέτη React-1 

  Σχεδόν 100.000 άτομα μολύνονται καθημερινά από τον κορωνοϊό στην Αγγλία, σύμφωνα με στοιχεία μιας σημαντικής ανάλυσης, τα στοιχεία της οποίας μεταδίδει το BBC.

  Η μελέτη, από το Imperial College London, αναφέρει ότι ο ρυθμός της επιδημίας επιταχύνεται και εκτιμά ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων διπλασιάζεται τώρα κάθε εννέα ημέρες. Οι συγγραφείς της επιστημονικής μελέτης λένε ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμο στάδιο» και πως «κάτι πρέπει να αλλάξει».

  Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν στραφεί σε προσαρμοσμένα lockdown για τον έλεγχο του ιού, αλλά στην Αγγλία η κυβέρνηση εμμένει στην περιφερειακή της στρατηγική. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε γρήγορα στην κορύφωση των λοιμώξεων που παρατηρήθηκε την άνοιξη.

  Η μελέτη React-1 έχει μεγάλη επιρροή, διότι είναι η πιο ενημερωμένη αξιολόγηση του Covid-19 στη χώρα, με τα τελευταία επιχρίσματα να λαμβάνονται μόνο την Κυριακή με συμμετοχή σχεδόν 86.000 εθελοντών. Η μελέτη δείχνει ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα και σε κάθε περιοχή της Αγγλίας. Ενώ τα κρούσματα είναι σήμερα υψηλότερα στον Βορρά, οι λοιμώξεις αυξάνονται ταχύτερα στον Νότο.

  Η μελέτη συνέκρινε τα τελευταία επιχρίσματα που συλλέχθηκαν μεταξύ 16 και 25 Οκτωβρίου με τον τελευταίο γύρο, με το διάστημα 18 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου.

  Τα σημαντικότερα ευρήματα

  • Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί έχει υπερδιπλασιαστεί από τον τελευταίο γύρο, με έναν θετικό στους 78 ανθρώπους που εξετάστηκαν.
  • Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι το Γιορκσάιρ και το Χάμπερ, όπου ένας στους 37 βρέθηκε να έχει τον ιό.
  • Ο ρυθμός μετάδοσης της επιδημίας έχει επιταχυνθεί με τον δείκτη R – τον αριθμό των ατόμων στον οποίο κάθε μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό κατά μέσο όρο – να αυξάνεται από 1,15 σε 1,56.
  • Συνολικά, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων διπλασιάζεται κάθε εννέα ημέρες.
  • Τα νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά, ανατολικά της Αγγλίας και το Λονδίνο έχουν όλα δείκτη R πάνω από 2,0. Το Λονδίνο έχει εκτιμώμενο R 2,86.
  • Τα κρούσματα εκτοξεύονται μεταξύ νέων στα νοτιοδυτικά με επανάληψη του μοτίβου που παρατηρήθηκε στη βόρεια Αγγλία μόλις πριν από ένα μήνα.
  • 96.000 άνθρωποι μολύνονται πλέον από τον ιό κάθε μέρα.

  Ο καθηγητής Steven Riley, ένας από τους συγγραφείς, είπε ότι ήταν «πραγματικά απογοητευμένος» όταν άρχισαν να εισέρχονται τα δεδομένα και εκτιμά ότι τα τρέχοντα μέτρα περιορισμού δεν είναι επαρκή. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ γρήγορος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να υπάρξει αλλαγή πριν από τα Χριστούγεννα», είπε. Υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες πιο αυστηρά ή πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς και πως αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ