Κυριακή 13.06.2021
More

  Αίγυπτος: Νέοι περιορισμοί σε καταστήματα, καφέ, έστιατόρια και κινηματογράφους -Για δύο εβδομάδες

  Το μέτρο ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Δρ Μουστάφα Μαντμπούλι.

  Κλειστά θα είναι από αύριο και για δύο εβδομάδες, τις βραδινές ώρες, μετά τις 21:00, όλα τα καταστήματα, καφέ, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφοι στην Αίγυπτο, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  Το μέτρο ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Δρ Μουστάφα Μαντμπούλι. Να σημειωθεί ότι οι Κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου μόλις ολοκλήρωσαν τις ακολουθίες τους σχετικά με το Πάσχα, ενώ οι μουσουλμάνοι της χώρας βρίσκονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Ραμαζανίου, με τις εορτές τους να κορυφώνονται στην εορτή τους από τις 13 έως τις 15 Μαΐου.

  Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν προκαλέσει φόβους στις αρχές της Αιγύπτου για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων. Να σημειωθεί ότι με τα 1.090 επιβεβαιωμένα χθεσινά κρούσματα, ο συνολικός τους αριθμός φτάνει τα 231.803 άτομα. Επίσης, με 60 ακόμη άτομα που υπέκυψαν χθες, είναι 13.591 οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού.

  Η υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζάγιεντ δήλωσε ότι μέσα στο μήνα Μάιο η Αίγυπτος θα παραλάβει 3,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, εκ των οποίων τα 1,7 εκατομμύρια προέρχονται από τη συμφωνία COVAX, ένα εκατομμύριο του κινέζικου Sinopharm και μισό εκατομμύριο του επίσης κινέζικου Sinovac.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ