Κυριακή 23.06.2024
More

  Ακολούθησε το Google Maps και έπεσε από γκρεμισμένη γέφυρα!

  Ο 47χρονος βρέθηκε πνιγμένος, μέσα στο αυτοκίνητό του

  Ο Φίλιπ Πάξον ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps, όταν έπεσε από γέφυρα που είχε γκρεμιστεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Τώρα, η οικογένειά του έκανε αγωγή στον κολοσσό της τεχνολογίας.

  Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Φίλιπ Πάξον βρέθηκε πνιγμένος, μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητό του, κάτω από γέφυρα στη Βόρεια Καρολίνα που είχε γκρεμιστεί περίπου μία δεκαετία νωρίτερα. Ο 47χρονος επέστρεφε στο σπίτι μετά τη γιορτή για τα γενέθλια της 9χρονης κόρης του και- επειδή δεν ήξερε την περιοχή- χρησιμοποιούσε το Google Maps.

  «Οι κόρες μας ρωτάνε πώς και γιατί πέθανε ο πατέρας τους και δεν μπορώ να τους το εξηγήσω γιατί, ως ενήλικη, εγώ δεν καταλαβαίνω πώς εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα μπορεί να ενήργησαν με τόσο μικρό ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε στο Associated Press η σύζυγος του 47χρονου, Αλίσια Πάξον.

  Πολλοί «είχαν ειδοποιήσει» το Google Maps για την κατάρρευση της γέφυρας

  Πολλοί άνθρωποι είχαν ειδοποιήσει το Google Maps για την κατάρρευση της γέφυρας, ζητώντας από την εταιρεία να ενημερώσει τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδρομή, σύμφωνα με την αγωγή. Η οικογένεια στρέφεται και κατά εταιρειών που ήταν υπεύθυνες για τη γέφυρα, ενώ σύμφωνα με την πεθερά του 47χρονου, στον δρόμο ο οποίος οδηγεί εκεί δεν υπήρχαν πινακίδες που να προειδοποιούν τους οδηγούς για τον κίνδυνο.

  Αυτός δεν είναι ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με τις οδηγίες GPS. Το 2020 ένας 18χρονος Ρώσος οδηγός πέθανε από το κρύο, όταν ακολούθησε με έναν φίλο του τις οδηγίες του Google Maps για τον διαβόητο «δρόμο των οστών» της χώρας.

  Το 2019, οδηγός φορτηγού στην Τζακάρτα έπεσε από γκρεμό, ακολουθώντας διαδρομή του Google Maps που προορίζονταν μόνο για μηχανές. Και το 2015 η Ζόρα Χουσεΐν σκοτώθηκε όταν ο σύζυγός της ακολούθησε τις οδηγίες του GPS που ήταν ενσωματωμένο στο όχημά του, που τον έστειλαν σε μια κατεδαφισμένη γέφυρα.

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ