Σάββατο 25.05.2024
More

  Αλεπού-εισβολέας σκότωσε 25 φλαμίνγκο στον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον

  Το ζώο, που κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητο, σκότωσε το ένα τρίτο των μελών του σμήνους και μία πάπια

  Μια άγρια αλεπού κατάφερε να εισβάλει στον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον και να σκοτώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 25 ροζ φλαμίνγκο και μία σουβλόπαπια, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του ιδρύματος σήμερα.

  Το πρωί της Δευτέρας οι υπεύθυνοι της περιβόλου των πτηνών βρήκαν νεκρά τα φλαμίνγκο και εντόπισαν μια αλεπού στον εξωτερικό χώρο, ανέφερε ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος Σμιθσόνιαν.

  Η αλεπού κατάφερε να διαφύγει.

  Πριν από την επίθεση το σμήνος των φλαμίνγκο αριθμούσε 74 μέλη.

  «Είναι τραγική απώλεια για όλους εκείνους που αγαπούν τα ζώα», σχολίασε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, η Μπράντι Σμιθ. «Ο φράχτης που χρησιμοποιούμε είχε περάσει επιτυχώς από την επιθεώρηση και χρησιμοποιείται και από άλλους ζωολογικούς κήπους σε όλη τη χώρα», σημείωσε.

  Οπως πρόσθεσε ο στόχος πλέον είναι να διασφαλιστεί ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας για να μην κινδυνεύσουν άλλα ζώα.

  Μια θηλυκή αλεπού είχε αναστατώσει την αμερικανική πρωτεύουσα τον Απρίλιο, όταν επιτέθηκε σε περαστικούς κοντά στο Καπιτώλιο και μάλιστα δάγκωσε έναν αιρετό. Η αλεπού υποβλήθηκε σε ευθανασία και διαπιστώθηκε ότι ήταν φορέας της λύσσας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ