Τρίτη 23.04.2024
More

  Αλβανία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και Μουτζαχεντίν

  Πέρυσι η Αλβανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

  Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μουτζαχεντίν, σημειώθηκαν στο κέντρο διαμονής τους, στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου στην Αλβανία.

  Στο κέντρο αυτό στεγάζονται από το 2014 περίπου 3.000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης.

  Οι εκπρόσωποι των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης στο κέντρο διαμονής δηλώνουν ότι δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

  Οι εκπρόσωποι των Μουτζαχεντίν δεν αναφέρουν τους λόγους αντίστασης στην αστυνομία. Αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στους εσωτερικούς χώρους του δικού τους κέντρου διαμονής και άσκησαν υπέρμετρη βία.

  Από τη δική του πλευρά, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας αναφέρει ότι η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις ήταν συνεπείς στην εφαρμογή του νόμου και εκτελούσαν απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας κατά της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

  Πέρυσι η Αλβανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, καταλογίζοντας στην Τεχεράνη τη μαζική κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν τα Τίρανα τον προηγούμενο Ιούλη – Σεπτέμβρη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ