Σάββατο 20.07.2024
More

  Απίστευτο περιστατικό: Σχεδόν 1.000 πουλιά σκοτώθηκαν πέφτοντας σε κτίριο

  Σχεδόν 1.000 πουλιά σκοτώθηκαν μέσα σε μία μέρα αφού έπεσαν πάνω σε ένα κτίριο στο Σικάγο.

  Το απίστευτο περιστατικό με τα 960 νεκρά πτηνά συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο McCormick Place Lakeside Center και όπως τονίζει το BBC πρόκειται για έναν φρικτό αριθμό θανάτων που ξεπερνά κατά πολύ τις προηγούμενες περιόδους μετανάστευσης.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ασυνήθιστα μεγάλη μετανάστευση, ο κακός καιρός και η έλλειψη χαρακτηριστικών «φιλικών προς τα πτηνά» στα κτίρια ευθύνονται για τους θανάτους των πτηνών.

  Οι ακτιβιστές απευθύνουν έκκληση να σβήσουν τα έντονα φώτα στα κτίρια καθώς μπορεί να αποπροσανατολίσουν τα πουλιά.

  Μετά το δραματικό περιστατικό, τα πουλιά συλλέχθηκαν από επιστήμονες και εθελοντές στο κοντινό Field Museum, το οποίο παρακολουθεί το McCormick Place, το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στη Βόρεια Αμερική, για νεκρά ή τραυματισμένα πουλιά.

  Ένας από τους ειδικούς του μουσείου, ο Ντάγκλας Στοτζ, είπε στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο ότι «σε μια νύχτα είχαμε θάνατο ενός έτους». Ο Στοτζ πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται μεταξύ 1.000 και 2.000 πτηνών αφού προσκρούσουν στο McCormick Place.

  Η Ανέτ Πρινς, διευθύντρια του Chicago Bird Collision Monitors. είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WGN ότι η ομάδα της βρήκε 700 έως 800 πουλιά στο ένα μόνο τετραγωνικό μίλι που παρακολουθεί.

  Η Πρινς χαρακτήρισε τον αριθμό των νεκρών πτηνών ως «πολύ ασυνήθιστο και τραγικό συμβάν». Από την πλευρά του το McCormick Place σε δήλωση που κοινοποίησε στο Instagram αναγνώρισε ότι ένας «εξαιρετικά μεγάλος» αριθμός αποδημητικών πτηνών είχε πεθάνει «λόγω ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών» και «σύγχυσης των πτηνών» που προκλήθηκε από τα φώτα.

  Ο φωτισμός στο McCormick Place είναι συνήθως απενεργοποιημένος τη νύχτα, αλλά είχε παραμείνει αναμμένος για μια εκδήλωση. «Η ευημερία των αποδημητικών πτηνών έχει μεγάλη σημασία για εμάς και είμαστε πραγματικά λυπημένοι για το περιστατικό», προστίθεται στην ανακοίνωση. Προηγουμένως, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο νεκρών πτηνών που ανακτήθηκαν στο κέντρο ήταν μεταξύ 200 και 300 πτηνών, πρόσθεσε.

  Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πουλιών πετούσε μέσα και γύρω από το Σικάγο και τις άλλες περιοχές της κομητείας Κουκ την περασμένη Τετάρτη, εκμεταλλευόμενο τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ευνοϊκούς ανέμους.

  Το Birdcast, ένα πρότζεκτ παρακολούθησης τριών πανεπιστημίων των ΗΠΑ, υπολόγισε ότι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πουλιά πετούσαν πάνω από την Κομητεία Κουκ τη νύχτα της 5ης Οκτωβρίου, όταν σημειώθηκαν οι θάνατοι στο McCormick Place. Την ίδια περίπου ώρα, μια καταιγίδα πέρασε πάνω από την πόλη, αναγκάζοντας πολλά από τα πουλιά να κατέβουν στο έδαφος, όπου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο από τα φώτα και τα παράθυρα.

  Μια μελέτη του 2019 από το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Πανεπιστημίου Κορνέλ υπολόγισε ότι περίπου 600 εκατομμύρια πουλιά πεθαίνουν μετά από συγκρούσεις πάνω σε κτίρια στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, με το Σικάγο, το Χιούστον και το Ντάλας να είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις.

   

  Πηγή: BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ