Κυριακή 28.02.2021
More

  Αργεί η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ -Πιθανότατα να εγκριθεί τον Απρίλιο

  Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που ανέπτυξε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca θα εγκριθεί πιθανόν στις ΗΠΑ τον Απρίλιο

  Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που ανέπτυξε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα εγκριθεί πιθανόν για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

  Αν όσα δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, Μονσέφ Σλάουι, τότε το εμβόλιο της AstraZeneca θα πάρει έγκριση τρεις και πλέον μήνες μετά το πράσινο φως της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

  Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε πως η έγκριση του βρετανικού εμβολίου είναι απίθανο να συμβεί εντός του Ιανουαρίου. Η Ευρώπη θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου για να εξετάσει την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna.

  Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης στη Βρετανία

  Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA), που ενέκρινε τη χρήση του στη Βρετανία, είναι ένας «πολύ ικανός ρυθμιστικός φορέας, που βασίζεται στην επιστήμη και δεν εγείρω κανένα ζήτημα σχετικά με την απόφασή της», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

  Όμως, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι διαφορετικό στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως οι κλινικές δοκιμές και οι αξιολογήσεις δεν επιτρέπουν μια έγκριση πριν από τις «αρχές Απριλίου». Ο Μονσέφ Σλάουι υπογράμμισε ιδίως την ανάγκη να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του στους ηλικιωμένους.

  Τον Φλεβάρη η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson

  Εξάλλου, ο Σλάουι είπε πως ελπίζει πως ένα εμβόλιο που θα αναπτύξει ο αμερικανικός κολοσσός Johnson & Johnson θα εγκριθεί τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

  Στις ΗΠΑ έχουν ήδη εγκριθεί δύο εμβόλια ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, εκείνο των Pfizer/Biontech, αλλά και το εμβόλιο της Moderna. Και τα δύο σκευάσματα χορηγούνται ήδη σε Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ