Πέμπτη 30.05.2024
More

  Αυστραλία: Κροκόδειλοι παραμονεύουν στα λασπωμένα νερά

  Την ώρα που τα νερά από τις πλημμύρες άρχισαν να υποχωρούν σιγά-σιγά γύρω από την πόλη Μπέρκταουν αρκετοί κροκόδειλοι εθεάθησαν να κολυμπούν στα λασπωμένα νερά, όπως ανέφερε το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP τη Δευτέρα.

  «Μερικοί κροκόδειλοι έχουν ήδη εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της κοινότητας», ανέφερε τοπικός δασοφύλακας στη βρετανική εφημερίδα The Guardian. «Ει δυνατόν, παρακαλούμε μείνετε έξω από τα νερά για να αποφύγετε μια τυχαία συνάντηση με έναν κροκόδειλο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Έρνι Καμπ, της πόλης αυτής της βορειοανατολικής Αυστραλίας, ακόμη και ταυροκαρχαρίες, που ζουν συνήθως στις εκβολές ποταμών, ενδέχεται να κολυμπούν στα νερά των πλημμυρών.

  Σε στάθμη ρεκόρ τα νερά από τις πλημμύρες

  Οι πλημμύρες στην απομακρυσμένη κοινότητα Μπέρκταουν κοντά στην ακτή του κόλπου της Καρπεντάρια, είναι οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Άλμπερτ κατά καιρούς ξεπέρασε το ρεκόρτων 6,78 μέτρων, που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2011, ενώ επλήγησαν και οι απόμερες πόλεις Ντούματζι και Γκρέγκορι και θα περάσει λίγος χρόνος για να ξεκαθαρίσει πλήρως η έκταση της ζημιάς, τόνισε ο δήμαρχος Καμπ.

  Νωρίτερα φέτος, η «πλημμύρα του αιώνα», όπως την αποκάλεσαν τοπικά ΜΜΕ, άφησε χνάρια μεγάλης καταστροφής στην περιοχή Κίμπερλι της βορειοδυτικής Αυστραλίας. Πλημμύρες και θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν επανειλημμένα πέρυσι στην Αυστραλία, που υποφέρει ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και σύμφωνα με ειδικούς στο μέλλον θα πληγεί ακόμη πιο συχνά από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ