Δευτέρα 12.04.2021
More

  Αυτοκτόνησε γιατρός στη Νέα Υόρκη που ήταν στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού

  Μια κορυφαία γιατρός της Νέας Υόρκης που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης των ΗΠΑ κατά του κορωνοϊού, αυτοκτόνησε στο σπίτι της, μεταδίδουν οι Νew York Times. 

  Η Δρ. Lorna Breen, η οποία ήταν διευθύντρια ιατρικής του τμήματος έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen στο Μανχάταν, αυτοκτόνησε την Κυριακή, δήλωσε η αστυνομία. Ο πατέρας της 49χρονης, Δρ. Philip Breen, είπε στους New York Times: «Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε», ενώ πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

  Η ίδια η Lorna Breen είχε νοσήσει από τον κορωναϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας της και επέστρεψε στη δουλειά μετά από περίπου δέκα μέρες ανάρρωσης, είπε ο πατέρας της. Το νοσοκομείο την είχε στείλει ξανά στο σπίτι, προτού η οικογένειά της «παρέμβει» για να την φέρει στο Charlottesville, είπε ο πατέρας της.

  Πρόσθεσε ότι όταν μίλησαν για τελευταία φορά κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως η κόρη του φαινόταν «αποστασιοποιημένη» ενώ περιγράφοντας τις σκηνές που αντιμετώπισε, είπε πώς οι ασθενείς πέθαιναν προτού καν βγουν από τα ασθενοφόρα. «Ήταν πραγματικά στα χαρακώματα στην πρώτη γραμμή», είπε ο πατέρας της στους Times.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Δρ. Lorna Breen ήταν μια πιστή Χριστιανή που ήταν πολύ κοντά στην οικογένειά της και μια φορά την εβδομάδα εργαζόταν εθελοντικά σε οίκο ευγηρίας.Το νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen αναφέρει: «Η Δρ. Breen ήταν μια ηρωίδα που έφερε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του τμήματος έκτακτης ανάγκης».

  Η αστυνομία αναφέρει ότι μετά από κλήση για βοήθεια στις 26 Απριλίου, η γιατρός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία «όπου αργότερα υπέκυψε λόγω του αυτοτραυματισμού της». Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε: «Οι επαγγελματίες του τομέα της πρώτης γραμμής έχουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ή σωματικές επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση αυτοί οι επαγγελματίες λειτουργούν υπό  περιστάσεις που προκαλούν άγχος και ο κορωνοϊός έχει επιφέρει επιπλέον στρες».

  Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει σχεδόν το ένα τρίτο από το 1 εκατ. κρούσματα Covid-19 της χώρας.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ